ΚΟΣΜΟΣ

Αποδοκιμάστηκε ο Φάιμαν για τα κλειστά σύνορα

Αποδοκιμάστηκε ο Φάιμαν για τα κλειστά σύνορα
Φοιτητές αποδοκιμάζουν τον Βέρνερ Φάιμαν

Έντονα αποδοκιμάστηκε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, από Σοσιαλδημοκράτες φοιτητές.

Η φοιτητική οργάνωση των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών «υποδέχτηκε» με πλακάτ, σφυρίγματα και γιουχαΐσματα τον Βέρνερ Φάιμαν, αποδοκιμάζοντας την πολιτική που ακολουθεί στην προσφυγική κρίση, αλλά και την «στροφή» του τις τελευταίες εβδομάδες με την υιοθέτηση της σκληρής στάσης στο θέμα αυτό, του κυβερνητικού εταίρου του, του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

«Βέρνερ, βγες έξω από τη δεξιά γωνία» ή «Σφύριγμα τέλους του αγώνα για τον Φάιμαν», έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι φοιτητές, που διέκοπταν συχνά την ομιλία του Φάιμαν με τα συνθήματά τους.

Ο καγκελάριος από την πλευρά του, υπεραμυνόμενος των μέτρων που αποφασίστηκαν πρόσφατα από την κυβέρνησή του, τόνισε πως η Αυστρία δεν είναι σε θέση να δεχθεί εκατομμύρια πρόσφυγες, «αλλά ούτε διακόσιες-τριακόσιες ή τετρακόσιες- χιλιάδες».

«Είναι καιρός να αλλάξουμε τον αρχηγό του κόμματος, καθώς η πολιτική του Βέρνερ Φάιμαν δεν έχει πλέον καμία σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία», δήλωσε αργότερα η πρόεδρος της Ένωσης Σοσιαλδημοκρατών Φοιτητών Αυστρίας, Ραφαέλα Τσέρνιτς, καταγγέλλοντας πως η συζήτηση για την πολιτική ασύλου από το καλοκαίρι και μετά, έχει κατρακυλήσει πάρα πολύ προς τα δεξιά.

«Γίνεται λόγος για ανώτατα όρια, για ημερήσια όρια και για τιμές αναφοράς, σαν να μιλάει κανείς για αντικείμενα που ζητούν την εισαγωγή τους, όμως στον ανθρωπισμό δεν υπάρχει κανένα ανώτατο όριο και καμία τιμή αναφοράς», επισήμανε χαρακτηριστικά η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Φοιτητών Αυστρίας.

Αντίθετα, όπως είπε, απαιτούνται μακροπρόθεσμες στρατηγικές που θα προσφέρουν εδώ ένα μέλλον στους ανθρώπους, διότι ένα είναι σίγουρο, πως πόλεμοι θα υπάρχουν ενόσω κάποιοι αποκομίζουν κέρδη από αυτούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ