ΚΟΣΜΟΣ

Μινεάπολη: Μαύρος πέφτει νεκρός από αστυνομικά πυρά - Φόβοι για νέες ταραχές

Μινεάπολη: Μαύρος πέφτει νεκρός από αστυνομικά πυρά - Φόβοι για νέες ταραχές
ΑP Photo

Ένα νέο περιστατικό κατά το οποίο μαύρος κάτοικος της Μινεάπολης στις ΗΠΑ πέφτει νεκρός από πυρά αστυνομικού απειλεί να ζωντανέψει τον εφιάλτη των ταραχών που έζησε η πόλη μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η αστυνομία της Μινεάπολης, στις ΗΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την κάμερα που είχε επάνω του ο αστυνομικός που πυροβόλησε, ενώ το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη και μόλις ενάμιση χιλιόμετρο από το σημείο στο οποίο δολοφονήθηκε ο Φλόιντ.

Ο άνδρας, που αναγνωρίστηκε από τον πατέρα του και ονομαζόταν Ντολάλ Ιντ, ήταν ύποπτος κλοπής και οι αστυνομικοί λένε ότι τους πυροβόλησε πρώτος.

Στο βίντεο, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς έγινε. Ο άνδρας φαίνεται να προσπαθεί να διαφύγει με το αυτοκίνητό του, πριν αυτό ακινητοποιηθεί από την αστυνομία και μετά ο ίδιος να κοιτάζει τους αστυνομικούς από το παράθυρο του οδηγού.

Μετά, το παράθυρο του οδηγού διαλύεται, ένας αστυνομικός ακούγεται να βρίζει και ακολουθούν αρκετοί πυροβολισμοί.

Ο Μεντάρια Αραντόντο, αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, είπε ότι στο σημείο βρέθηκε ένα όπλο.

Στο αυτοκίνητο ήταν και μια γυναίκα η οποία δεν τραυματίστηκε, όπως και κανένας από τους αστυνομικούς.

Ο Αραντόντο ρωτήθηκε αν έγινε χρήση υπερβολικής βίας από τους αστυνομικούς και απάντησε ότι απλώς έκαναν αυτό που έπρεπε όταν ήρθαν αντιμέτωποι με μια θανάσιμη απειλή.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο ύποπτος πυροβολεί μέσα από το αυτοκίνητο.

Ο Ιντ ήταν σομαλικής καταγωγής και ο πατέρας του επιμένει ότι ο θάνατός του πρέπει να διερευνηθεί.

Το περιστατικό έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στις αρχές της πόλης, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν τον περασμένο Μάιο λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

Στην ίδια τη Μινεάπολη, η δολοφονία του Φλόιντ είχε ως συνέπεια να γίνουν δραστικές αλλαγές στην αστυνομία της πόλης.

«Ξέρουμε ότι η ισορροπία ανάμεσα στη μαύρη κοινότητα της πόλης και τις αστυνομικές δυνάμεις είναι πολύ εύθραυστη», είπε μετά το νέο περιστατικό ο Δήμαρχος της πόλης Τζέικομ Φρέι.

«Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό και ενδεδειγμένο ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη και να διατηρηθεί η ηρεμία στην πόλη», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ