ΚΟΣΜΟΣ

Ρώμη: Νεκρά εκατοντάδες πουλιά μετά τα πυροτεχνήματα για την έλευση του 2021

Ρώμη: Νεκρά εκατοντάδες πουλιά μετά τα πυροτεχνήματα για την έλευση του 2021
Screen grab από βίντεο

Αντιμέτωποι με ένα ιδιαίτερα θλιβερό θέαμα ήρθαν οι πολίτες της Ρώμης μετά από το σόου με τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που διοργανώθηκε από τις δημοτικές Αρχές για την έλευση του 2021.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, εκατοντάδες πουλιά εντοπίστηκαν νεκρά στους δρόμους λόγω των πυροτεχνημάτων.

Μάλιστα, αρκετοί έσπευσαν να κάνουν λόγο για «αρνητικό οιωνό», προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία σε μια χώρα που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί για ποιους λόγους πέθαναν τα πουλιά.

Ωστόσο, η Παγκόσμια Οργάνωση για την Προστασία των Ζώων αναφέρει πως σχετίζεται με τους θορύβους των πυροτεχνημάτων που εκτοξεύτηκαν στην αλλαγή του έτους.

«Μπορεί να πέθαναν από το φόβο τους. Μερικές φορές πετάνε ψηλά όλα μαζί και χτυπάνε το ένα το άλλο ή πέφτουν σε παράθυρα ή ηλεκτρικά καλώδια. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι μπορούν να πεθάνουν και από καρδιακό» δήλωσε η Λορεντάνα Ντίγκλιο, εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης.

Παράλληλα, η Ντίγκλιο τόνισε πως κάθε χρόνο τα πυροτεχνήματα και οι κροτίδες προκαλούν ανησυχία ή και τραυματίζουν άγρια ή και οικόσιτα ζώα.

Οργανώσεις για την προστασία των ζώων έχουν ζητήσει την απαγόρευση πώλησης πυροτεχνημάτων και κροτίδων για προσωπική χρήση, κάνοντας παράλληλα λόγο για απειλή προς τα ζώα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ