Καζακστάν: Καταργήθηκε η θανατική ποινή στη χώρα
Ανανεώθηκε:
Καταργήθηκε η θανατική ποινή στο Καζακστάν, μετά από μορατόριουμ που είχε τεθεί στις εκτελέσεις εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία της ασιατικής χώρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό του, ο πρόεδρος του Καζακστάν, Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ, υπέγραψε την επικύρωση ενός πρωτοκόλλου που περιλαμβάνεται στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το οποίο απαγορεύει τις εκτελέσεις.
Το κοινοβούλιο της χώρας το είχε εγκρίνει πέρυσι.
Οι εκτελέσεις στο Καζακστάν έχουν ανασταλεί από το 2003, όμως τα δικαστήρια εξακολουθούσαν να καταδικάζουν σε θάνατο κατηγορούμενους για κάποια εγκλήματα, κυρίως όσα σχετίζονται με την τρομοκρατία.
Ένας άνδρας που είχε σκοτώσει οκτώ αστυνομικούς και δύο πολίτες σε μακελειό στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Αλμάτι, το 2016 είχε καταδικαστεί σε θάνατο. Πλέον η ποινή αυτή μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη.
Μεταξύ των πρώην σοβιετικών χωρών, μόνο η Λευκορωσία εφαρμόζει ακόμη τη θανατική ποινή.
Στη Ρωσία έχει καταργηθεί ντε φάκτο, χωρίς όμως να έχει απαγορευθεί ρητά.
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:23
Γερμανία: Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία- Τι προβλέπει η νέα νομοθεσία
13:23
Οδηγίες της ΓΣΕΕ για την ασφάλεια των εργαζομένων σε ακραία καιρικά φαινόμενα
13:15
Γαλλία: Drones επάνω από τη βάση των πυρηνικών υποβρυχίων στη Βρέστη
13:08