Σφαγές αμάχων στο Νίγηρα: 100 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τζιχαντιστές
Συνολικά 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο σε επιθέσεις εναντίον δύο χωριών στον δυτικό Νίγηρα, στα Τσόμα Μπανγκού και Ζαρουμανταρέγιε, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της κοινότητας, στη χειρότερη ενδεχομένως σφαγή αμάχων σε αυτήν τη χώρα που βρίσκεται στο στόχαστρο τζιχαντιστικών οργανώσεων.
«Μόλις επιστρέψαμε από τα σημεία των επιθέσεων. Στο Τσόμα Μπανγκού, υπάρχουν έως 70 νεκροί και στο Ζαρουμανταρέγιε 30 νεκροί», δήλωσε ο Άλμου Χασάν, ο δήμαρχος της Τοντικιουίντι, της κοινότητας στην οποία ανήκουν τα δύο χωριά, τα οποία στοχοθετήθηκαν «από τρομοκράτες που έφθασαν εκεί με εκατό μοτοσικλέτες».
«Υπάρχουν επίσης 25 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν μεταφερθεί στη Νιαμέι και το Ουάλαμ για να λάβουν φροντίδα», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Τα δύο χωριά βρίσκονται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας Νιαμέι, στην περιοχή Τιλαμπέρι, στα σύνορα με το Μαλί και την Μπουρκίνα Φάσο. Η περιοχή βρίσκεται συχνά, εδώ και χρόνια, στο στόχαστρο επιθέσεων τζιχαντιστικών οργανώσεων.
SPONSORED
Ζελέσνκι: Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με 800 drones στην Ουκρανία ενώ ο Τραμπ βρίσκεται στην Κίνα
19:55
Ηλιούπολη: «Αν είχαμε καταλάβει κάτι, θα είχαμε επέμβει ακαριαία» λέει καθηγητής των κοριτσιών (vid)
19:46
Τουρκικά οπλισμένα F-16 παραβίασαν το FIR στο Αιγαίο - Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
19:37
Η Σλοβακία κλείνει τα σύνορά της με την Ουκρανία μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό στα σύνορα
19:28