Κίνα: Μεγιστάνας καταδικάστηκε σε θάνατο για διαφθορά
Ανανεώθηκε:
Ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ομίλου China Huarong καταδικάσθηκε σήμερα στην εσχάτη των ποινών για «διαφθορά και διγαμία», ανακοίνωσε η κινεζική δικαιοσύνη.
Ο Λάι Σιαομίν κρίθηκε ένοχος για παθητική δωροδοκία ύψους 215 εκατομμυρίων ευρώ και για απόπειρα παθητικής δωροδοκίας ύψους επιπλέον 13 εκατομμυρίων.
Τα ποσά είναι «εξαιρετικά σημαντικά, οι περιστάσεις εξαιρετικά σοβαρές και οι προθέσεις εξαιρετικά κακόβουλες», σύμφωνα με το δικαστήριο του Τιαντζίν.
Ο Λάι Σιαομίν κρίθηκε επίσης ένοχος για διγαμία, «διότι έζησε επί μακρόν με άλλες γυναίκες» εκτός του γάμου του, με τις οποίες απέκτησε «παράνομα» τέκνα.
Η ομολογία του Λάι Σιαομίν τον Ιανουάριο 2020 μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση CCTV. Τότε είχαν μεταδοθεί εικόνες από ένα διαμέρισμα στο Πεκίνο που ανήκε στον Λάι με χρηματοκιβώτια και ντουλάπες γεμάτες με δεσμίδες χαρτονομισμάτων. Μεταδόθηκε επίσης οπτικό υλικό με πολυτελή αυτοκίνητα και ράβδους χρυσού που είχε δεχθεί ως μίζες.
Ο ίδιος ότι δεν είχε ξοδέψει ούτε φράγκο.
«Δεν τόλμησα να ξοδέψω τα χρήματα», είπε.
Η Κίνα ξεκίνησε το 2012 τεράστια εκστρατεία κατά της διαφθοράς μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Σι Τζινπίνγκ. Εκτοτε, περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο στελέχη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος έχουν διωχθεί.
Οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν την πρακτική της δημόσιας ομολογίας που μεταδίδεται μέσω της τηλεόρασης, ως προϊόν βασανιστηρίων και εκβιασμών.
Ποινή 18 μηνών στον οδηγό νταλίκας που πήγαινε ανάποδα στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης
22:16
«Επίθεση στον αμερικανικό λαό»: Οργή Ρούμπιο για το πρόστιμο της Κομισιόν στο «Χ»
22:08
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο δείπνο για τα 50 χρόνια του ΣΕΒΕ - Είναι ζωτική η σημασία της Βόρειας Ελλάδας
22:00
Το σπριντ του Μακρόν στην Κίνα και οι ικανότητές του στο πινγκ πονγκ
21:52