ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αισιόδοξος ο Μπάιντεν ότι οι Δημοκρατικοί θα έχουν πλειοψηφία στη Γερουσία

ΗΠΑ: Αισιόδοξος ο Μπάιντεν ότι οι Δημοκρατικοί θα έχουν πλειοψηφία στη Γερουσία
(AP Photo/Carolyn Kaster)

Αισιόδοξος ότι οι Δημοκρατικοί θα έχουν πλειοψηφία στη Γερουσία, δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετά τις επαναληπτικές εκλογές της Τρίτης στη Τζόρτζια.

Μετά τον Δημοκρατικό Ραφαέλ Γουόρνοκ, ο οποίος προβλέπεται ότι θα κερδίσει μία από τις δύο έδρες της αμερικανικής Γερουσίας, ο Μπάιντεν εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα νικήσει και ο συνάδελφός του Τζον Όσοφ.

Σε ανακοίνωση, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να εργαστεί μαζί και με τα δύο κόμματα για να αντιμετωπίσει την πανδημία της COVID-19 και να προχωρήσει τους διορισμούς στο υπουργικό του συμβούλιο, προσθέτοντας πως φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι της Τζόρτζια έδωσαν στους Δημοκρατικούς την πλειοψηφία στην αμερικανική Γερουσία.

Ο Τζον Όσοφ έχει προβάδισμα, συγκεντρώνοντας το 50,2% των ψήφων και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Ντέιβιντ Περντιού το 49,8%, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων που υπολογιζόταν ότι θα κατατεθούν στην πολιτεία αυτή των νότιων ΗΠΑ.

Ο Όσοφ να προηγείται με 17.567 ψήφους, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της εταιρείας Edison Research.

Ωστόσο, ποιο κόμμα θα ελέγχει το Σώμα παραμένει μετέωρο καθώς μια δεύτερη αναμέτρηση δεν έχει κριθεί ακόμη.

Σε περίπτωση που οι Δημοκρατικοί εξασφαλίσουν τις έδρες αυτές, τότε παίρνουν τον έλεγχο της Γερουσίας από τους Ρεπουμπλικάνους.

Η πολιτεία διοργάνωσε επαναληπτικές εκλογές επειδή κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να κερδίσει την έδρα της Γερουσίας εάν δεν λάβει τουλάχιστον το 50% των ψήφων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ