ΚΟΣΜΟΣ

Ενισχύονται τα μετρά ασφαλείας σε εγκαταστάσεις αμερικανικών συμφερόντων

Ενισχύονται τα μετρά ασφαλείας σε εγκαταστάσεις αμερικανικών συμφερόντων
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας σε κτίρια και εγκαταστάσεις αμερικάνικων συμφερόντων στην Ελλάδα, μετά την επίθεση διαδηλωτών στο Καπιτώλιο  στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Ουάσινγκτον.

Η φύλαξη στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, το προξενείο στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες αμερικανικές εγκαταστάσεις ενισχύεται, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσης, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος μίας πιθανής επίθεσης.

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι στην Ουάσινγκτον εκτυλίχθηκαν στιγμές που θα καταγράψει η Ιστορία, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που τα δύο σώματα του Κογκρέσου συνεδρίαζαν για να εγκρίνουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ.

Η συνεδρίαση στο Κογκρέσο διακόπηκε, βουλευτές, γερουσιαστές και προσωπικό πανικόβλητοι έψαχναν ασφαλές καταφύγιο, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για τουλάχιστον μία γυναίκα που τραυματίστηκε θανάσιμα στον λαιμό από πυροβόλο όπλο. Πληροφορίες κάνουνε επίσης λόγο και για τραυματίες αστυνομικούς.

Το κτίριο του Καπιτωλίου εκκενώθηκε τελικά περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος από τις ειδικές δυνάμεις (SWAT) της Αστυνομίας, αφού οι εικόνες που έρχονταν από τον ναό της αμερικανικής δημοκρατίας ήταν πρωτοφανής και σίγουρα θα περάσουν στην Ιστορία. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών έξω από το κτίριο, όπου παρέμεναν συγκεντρωμένοι οπαδοί Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια ώρα στην Ουάσινγκτον κατευθύνονταν δυνάμεις της Εθνοφρουράς.

Ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μιούριελ Μπόουζερ, ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών μέχρι το πρωί της Πέμπτης, στις 6:00 (τοπική ώρα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ