ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ξεπέρασε τα δύο εκατ. κρούσματα η Γερμανία - Συζητήσεις για παράταση lockdown

Κορωνοϊός: Ξεπέρασε τα δύο εκατ. κρούσματα η Γερμανία - Συζητήσεις για παράταση lockdown
AP Photo/Michael Probst

Σκέψεις τα περιοριστικά μέτρα να παραμείνουν και μετά τον Ιανουάριο κάνει η Γερμανία, όπου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια

Η πολυπληθέστερη ευρωπαϊκή χώρα κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 22.368 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 2.000.958.

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν άλλοι 1.113 θάνατοι ασθενών με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 44.994 νεκρούς.

Οι υφιστάμενοι περιορισμοί στη Γερμανία θα διαρκούσαν μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα, υπόσχονταν οι πολιτικοί. Αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο - το αντίθετο. Ένα περιορισμένο lockdown μετατράπηκε ξανά σε αυστηρό απαγορευτικό λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων.

Τα καταστήματα και οι υπηρεσίες που δεν θεωρούνται πρώτης ανάγκης είναι κλειστά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, όπως επίσης σχολεία και νηπιαγωγεία.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μίλησε την Τρίτη για «οκτώ έως δέκα πολύ δύσκολες εβδομάδες» που έχει μπροστά της η Γερμανία. Προειδοποίησε ιδιαίτερα για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Πότε θα μπορέσουν να χαλαρώσουν τα μέτρα παραμένει άγνωστο. Ο ειδικός σε θέματα υγείας του SPD Καρλ Λάουτερμπαχ έχει θέσει ως όριο 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε 7 ημέρες και αυτή τη στιγμή είναι περίπου 165.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ