Γαλλία- Παραλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊόυ: Πολύ δύσκολο το επόμενο διάστημα στη χώρα
Ανανεώθηκε:
Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Γαλλία πιθανότατα «θα είναι πολύ δύσκολη» τους επόμενους μήνες, κυρίως τον Μάρτιο, εξαιτίας της εμφάνισης του νέου παραλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2 που είναι πιο μεταδοτικό, προειδοποίησε σήμερα η Καρίν Λακόμπ, επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο Σεντ Αντουάν του Παρισιού.
Η Λακόμπ σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV δήλωσε ότι πιθανόν να χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της covid-19 σε κάποιες περιοχές, πέραν της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει σε όλη τη χώρα μέτα τις 18:00.
Η covid-19 στη Γαλλία βρίσκεται «σε ανοδική πορεία», τόνισε η Λακόμπ. «Προς το παρόν δεν είμαστε αντιμέτωποι με μια φοβερή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων», σχολίασε, όμως προειδοποίησε ότι αναμένει μεγαλύτερη άνοδο τις επόμενες εβδομάδες καθώς εξαπλώνεται το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού.
Κακοκαιρία με βροχές και χιόνια στα ορεινά Πέμπτη και Παρασκευή - Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
23:46
Κουβέιτ: Έξι συλλήψεις για εμπλοκή σε «τρομοκρατική συνωμοσία» της Χεζμπολάχ
23:34
WSJ: Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ αφαίρεσαν προσωρινά από την λίστα στόχων τους Αραγτσί και Γκαλιμπάφ
23:22
Ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσινγκτον διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια: Απέτρεψε διπλωματικό ατόπημα
23:10