ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Η Βρετανία απαγορεύει τις απευθείας πτήσεις από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κορωνοϊός: Η Βρετανία απαγορεύει τις απευθείας πτήσεις από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
AP Photo

Η Βρετανία απαγόρευσε σήμερα τις απευθείας επιβατικές πτήσεις από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), κλείνοντας το διεθνές αεροπορικό δρομολόγιο από το Ντουμπάι στο Λονδίνο που είναι αυτό με τη μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο.

Το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι προσθέτει τα ΗΑΕ, το Μπουρούντι και τη Ρουάντα στην ταξιδιωτική λίστα απαγόρευσης για τον κορωνοϊό, εξαιτίας ανησυχιών για την εξάπλωση του πιο μεταδοτικού και ενδεχομένως μη αντιμετωπίσιμου από τα εμβόλια παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική.

«Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σ' αυτές τις χώρες ή ταξιδεύουν μέσω αυτών των χωρών θα απαγορεύεται να εισέλθουν στη Βρετανία, εκτός των Βρετανών, των Ιρλανδών και των πολιτών τρίτων χωρών με δικαίωμα παραμονής (στη Βρετανία), οι οποίοι και πρέπει να παραμείνουν σε αυτοαπομόνωση για δέκα ημέρες στα σπίτια τους» έγραψε χθες, Πέμπτη, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γκραντ Σαπς, υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας.

Οι αεροπορικές εταιρίες Emirates και Etihad Airways ανακοίνωσαν στις ηλεκτρονικές σελίδες τους, ότι θα προχωρήσουν σε αναστολή όλων των πτήσεων προς τη Βρετανία από σήμερα στις 15:00 ώρα Ελλάδας, οπότε και τίθεται σε εφαρμογή η βρετανική απαγόρευση εισόδου.

Το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών συμβούλευσε τους Βρετανούς πολίτες που βρίσκονται στα ΗΑΕ να ταξιδέψουν με πτήσεις ενδιάμεσων προορισμών, αν θέλουν να επιστρέψουν στη Βρετανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ