ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί και ανθρωποκυνηγητό στις Βρυξέλλες (pics)

Πυροβολισμοί και ανθρωποκυνηγητό στις Βρυξέλλες (pics)
Βελγική αστυνομία έρευνες REUTERS/Yves Herman

Πυροβολισμοί ακούστηκαν το απόγευμα της Τρίτης στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιούσε η αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι έρευνες συνδέονται με το μακελειό του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι. 

Όπως γράφει το Reuters, η βελγική αστυνομία πραγματοποιούσε επιχείρηση στο προάστιο Φόρεστ των Βρυξελλών, πολύ κοντά στο Μόλενμπεκ, σε αναζήτηση υπόπτων που συνδέονται με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, όταν τη στιγμή που αστυνομικοί επιχείρησαν να εισβάλουν σε σπίτι, ακούστηκαν διαδοχικοί πυροβολισμοί.

BELG1

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες αστυνομικούς, χωρίς, ωστόσο, δεν διευκρινίζεται ούτε το πως τραυματίστηκαν, αλλά ούτε αν κινδυνεύει η ζωή κάποιου εξ αυτών. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος. Σύμφωνα με τη βελγική L' Echo, δύο από τους δράστες έχουν ταμπουρωθεί στην ταράτσα ενός κτιρίου.

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και στο σημείο έχουν σπεύσει πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις. Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας, ενώ όπως έγινε γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, Γάλλοι αστυνομικοί συνδράμουν στο έργο των Βέλγων συναδέλφων τους, προφανώς λόγω και της σύνδεσης της επιχείρησης με τις τρομοκρατικές επίθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2016.

Η εφημερίδα La Dernière Heure, από την πλευρά της, υποστηρίζει σε δημοσίευμα ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες ήταν τύπου Καλάσνικοφ.

BELG2

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει αν στην επιχείρηση αυτή συμμετείχε και η αντιτρομοκρατική, ωστόσο είναι γνωστό ότι οι βελγικές Αρχές αναζητούν ακόμη υπόπτους και συνδέσμους τρομοκρατών, που σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Στο βίντεο που είναι στην αρχή του άρθρου μπορείτε να δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Μαρίας Καρχιλάκη που είχε βρεθεί για λογαριασμό του CNN Greece στο ελληνικό καφενείο του Μόλενμπεκ, όπου και σύχναζαν ο καταζητούμενος για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

BELG4
astynomia

Πηγή φωτό: REUTERS / YVES HERMAN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ