Μπορέλ για Ρωσία: Η Μόσχα αρνείται τον διάλογο, η ΕΕ πρέπει να εξετάσει κυρώσεις
Αυστηρό μήνυμα εξέπεμψε κατά την επιστροφή του από τη Μόσχα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.
Συγκεκριμένα, ο Ζοσέπ Μπορέλ εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία του μετά την άρνηση των ρωσικών αρχών να συμμετάσχουν σε έναν «πιο εποικοδομητικό» διάλογο με την ΕΕ και κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να «εξετάσουν τις συνέπειες», οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κυρώσεις.
«Οι ρωσικές αρχές δεν θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για έναν πιο εποικοδομητικό διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
»Είναι λυπηρό και θα πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες. Εναπόκειται στα κράτη μέλη να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα, και ναι, αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κυρώσεις», έγραψε σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter κατά την επιστροφή του από τη Μόσχα.
SPONSORED
Αντίστροφη μέτρηση για τις παιδικές κατασκηνώσεις της ΔΥΠΑ - Πώς θα κάνετε αίτηση
00:30
Μπαχρέιν: Ισόβια σε εννέα κατηγορούμενους για «συνεργασία με το Ιράν»
23:56
Ρούμπιο: H Χεζμπολάχ επιδιώκει να ξαναβυθίσει τον Λίβανο «στο χάος»
23:44
Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την επιτυχία - Τασούλας: Κάνατε τους Έλληνες υπερήφανους
23:36