ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με αρκετούς τραυματίες σε κλινική στη Μινεσότα

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με αρκετούς τραυματίες σε κλινική στη Μινεσότα
EPA

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από ένα συμβάν με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) σε μια κλινική στο Μπάφαλο της Μινεσότα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, τονίζοντας πως ένας ύποπτος συνελήφθη.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπάφαλο δήλωσε στο συνεργαζόμενο με το ABC τηλεοπτικό δίκτυο KSTP ότι υπάρχουν θύματα από το περιστατικό, αν «και δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή για νεκρούς».

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου, δεν έχει ωστόσο ξεκαθαριστεί εάν πρόκειται για τον δράστη της επίθεσης.

Αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο σημείο, τόνισε ένας αξιωματούχος στο ABC News, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία περιμετρικά της κλινικής.

Η περιοχή εκκενώθηκε ενώ αρκετοί μεταφέρθηκαν σε παρακείμενα νοσοκομεία για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Τα σχολεία της περιοχής μπήκαν σε προσωρινό lockdown ως προληπτικό μέτρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά μέσα, τα οποία επικαλούνται επίσημες πηγές, δεν υφίσταται πλέον απειλή για τους πολίτες.

Το τοπικό δίκτυο The Star Tribune μετέδωσε ότι μια βόμβα εξερράγη στην κλινική και ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας. Σύμφωνα με την Tribune, μια βόμβα εξερράγη περίπου τριάντα λεπτά μετά τις αναφορές για πυροβολισμούς.

Ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός WCCO μετέδωσε ότι τέσσερις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν στις εγκαταστάσεις.

Ο εκπρόσωπος του FBI Κέβιν Σμιθ, ωστόσο, είπε στο Associated Press ότι οι πυροτεχνουργοί κατευθύνονταν στο σημείο, αλλά δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης για ύπαρξη βόμβας ή πιθανής έκρηξης στην κλινική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ