ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Τραμπ - Μπάιντεν: Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ίσως να άλλαξαν γνώμη

Δίκη Τραμπ - Μπάιντεν: Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ίσως να άλλαξαν γνώμη
(AP Photo/Evan Vucci)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκτίμησε σήμερα ότι ορισμένοι γερουσιαστές ενδέχεται να άλλαξαν άποψη, στη δίκη που διεξάγεται σε βάρος του προκατόχου του, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ιδιαίτερα συγκινητική παρουσίαση των στοιχείων από τους βουλευτές-κατηγόρους.

«Πιστεύω ότι ορισμένοι ίσως να άλλαξαν άποψη», είπε ο Μπάιντεν, από το Οβάλ Γραφείο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ίσως να αποφασίσουν να ψηφίσουν υπέρ της ενοχής του Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί κατήγοροι θα συνεχίσουν και σήμερα για τρίτη μέρα την επιχειρηματολογία τους κατά του Τραμπ, αφού χθες παρουσίασαν σοκαριστικές εικόνες από την εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφέρει αρχικά ότι θα απέχει από το να παρακολουθήσει την ιστορική δίκη για τον Τραμπ, λέγοντας ότι θέλει να επικεντρωθεί στη δουλειά του, και να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, συμπεριλαμβανομένων της δημιουργίας θέσεων εργασίας και υποδομών. Ωστόσο, όπως είπε στη συνέχεια, σύμφωνα με το CNNi, παρακολούθησε την κάλυψη της δίκης την Τετάρτη από τις ειδήσεις.

«Εγώ, όπως και άλλοι Αμερικανοί, παρακολούθησα τα νέα. Δεν παρακολούθησα καμία από τις ακροάσεις ζωντανά γιατί ήμουν απασχολημένος χθες το βράδυ μέχρι λίγο μετά τις 9. Αλλά παρακολούθησα μερικές σήμερα το πρωί», είπε ο Μπάιντεν.

«Νομίζω ότι η Γερουσία έχει πολύ σημαντική δουλειά να κάνει. Και νομίζω, υποθέτω ότι ορισμένοι μπορεί να έχουν αλλάξει γνώμη. Αλλά ποιος - δεν ξέρω», είπε καθώς συναντήθηκε με μια διμερή ομάδα γερουσιαστών λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η τρίτη ημέρα της διαδικασίας.

Αρνήθηκε ωστόσο να απαντήσει σε μια ερώτηση σχετικά με το αν πίστευε ότι ήταν δυνατή η καταδίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ