ΗΠΑ: Nέες κυρώσεις κατά της βόρειας Κορέας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέδωσε σήμερα προεδρικό διάταγμα για την επιβολή «ισχυρών νέων κυρώσεων» σε βάρος της Βόρειας Κορέας, έπειτα από τις πυρηνικές δοκιμές που προέβη η Πιονγκγιάνγκ στις 6 Ιανουαρίου και την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων στις 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.
«Αυτές οι ενέργειες είναι σύμφωνες με την μακρόχρονη δέσμευση μας να ασκήσουμε συνεχή πίεση στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας», υπογράμμισε με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα δεν θα ανεχτούν τις παράνομες πυρηνικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας και θα συνεχίσουμε να επιβάλουμε κυρώσεις στην Βόρεια Κορέα μέχρι να εναρμονιστεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις», πρόσθεσε ο Έρνεστ.
Στη Βόρεια Κορέα επιβάλλονται κυρώσεις του ΟΗΕ από το 2006, λόγω των επανειλημμένων πυρηνικών δοκιμών και δοκιμαστικών εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων. Πέραν του εμπάργκο όπλων των ΗΕ, η Πιονγκγιάνγκ απαγορεύεται να εισάγει και να εξάγει πυρηνική και πυραυλική τεχνολογία και αγαθά πολυτελείας.
SPONSORED
Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Χαίρει άκρας υγείας μετά το λιποθυμικό επεισόδιο - Επέστρεψε στην Αμερική
23:21
ΗΠΑ - Ιράν: Από το... ορφανό χτύπημα, στις απειλές και ξανά στο σχέδιο για μια ειρηνευτική συμφωνία
23:16
Ν. Αφρική: Νέες αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις - Εκατοντάδες άνθρωποι διώχθηκαν απο τα σπίτια τους
23:06
Φρουροί της Επανάστασης: «Μόνη ασφαλής δίοδος στα Στενά του Ορμούζ αυτή που ορίζουμε εμείς»
22:57