ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Κλείνει η Δανία συνοριακές διελεύσεις με τη Γερμανία λόγω βρετανικής μετάλλαξης

Κορωνοϊός: Κλείνει η Δανία συνοριακές διελεύσεις με τη Γερμανία λόγω βρετανικής μετάλλαξης
(Gregor Fischer/dpa via AP

Η Δανία κλείνει από τα μεσάνυχτα σήμερα, Παρασκευή, πολλές μικρές συνοριακές διελεύσεις με τη Γερμανία λόγω της εξάπλωσης της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στην πόλη Φλένσμπουργκ. Αυστηρότεροι γίνονται την ίδια στιγμή και οι έλεγχοι στις υπόλοιπες διαβάσεις.

Λόγω της επιδεινούμενης επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη της βόρειας Γερμανίας, Φλενσμπουργκ, η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε να εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Κοπεγχάγη.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία της Δανίας θα κλείσει συνολικά 13 συνοριακές διαβάσεις μεσάνυχτα.

Σημαντικές συνοριακές διαβάσεις θα παραμείνουν ανοιχτές, ωστόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης της Δανίας διευκρίνισε ότι «οι έλεγχοι εκεί θα γίνουν πολύ πιο εντατικοί».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Δανίας, Νικ Χέκερουπ, δήλωσε ότι «οι συνοριακοί έλεγχοι είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο για την αποφυγή δημιουργίας νέων αλυσίδων μόλυνσης στη χώρα».

Σύμφωνα με τη δήμαρχο του Φλένσμπουργκ, Σιμόνε Λάνγκε, στην πόλη της «καταγράφονται κρούσματα σχεδόν μόνο του παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού B.1.1.7 που εμφανίστηκε αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία. Τις τελευταίες ημέρες, έχουν εντοπιστεί 80 τέτοιες περιπτώσεις» είπε η Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολτικός.

Λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη θα επιβληθούν στους κατοίκους του Φλένσμπουργκ περιορισμοί νυχτερινής εξόδου για μία εβδομάδα από το Σάββατο. Επιπλέον, απαγορεύονται προς το παρόν και οι ιδιωτικές συναντήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ