ΚΟΣΜΟΣ

Αριθμός ρεκόρ συλλήψεων παιδιών για τρομοκρατία στη Βρετανία

Αριθμός ρεκόρ συλλήψεων παιδιών για τρομοκρατία στη Βρετανία
REUTERS/ YVES HERMAN

Σε αριθμό-ρεκόρ συλλήψεων παιδιών για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία, προχώρησε τον περασμένο χρόνο η βρετανική αστυνομία, ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός των γυναικών που κρατούνται.

Συνολικά, 16 παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών κρατούνταν το 2015, ένας αριθμός αυξημένος από τα 10 που είχαν συλληφθεί τον προηγούμενο χρόνο και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στα χρονικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, 45 γυναίκες συνελήφθησαν με την υποψία ότι έχουν διαπράξει τρομοκρατικά εγκλήματα- μια άνοδος της τάξης του 15% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, που επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την ανοδική τάση.

Ο συνολικός αριθμός των συλλήψεων για τρομοκρατία κατέγραψε πτώση της τάξης του 3% σε σύγκριση με το 2015, καθώς οι αρχές προχώρησαν σε 280 συλλήψεις για τρομοκρατία, όταν ο αριθμός των συλλήψεων πέρυσι ανερχόταν σε 289.

“Η συνολική πτώση στις συλλήψεις που συνδέονται με την τρομοκρατία οφείλεται στην πτώση του αριθμού των συλλήψεων με κατηγορίες εγχώριας τρομοκρατίας, οι οποίες μειώθηκαν σε 15 το έτος που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, σε σύγκριση με 28 τον περασμένο χρόνο” επισήμανε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι οι συλλήψεις για τρομοκρατία σε διεθνές επίπεδο αυξήθηκαν κατά 3%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ