ΚΟΣΜΟΣ

Θανατοποινίτης πρόκειται να εκτελεστεί για... δεύτερη φορά

Θανατοποινίτης πρόκειται να εκτελεστεί για... δεύτερη φορά
Mike Simons/Getty Images/Ideal Images

Πείτε το ατυχία, πείτε το λάθος, πείτε το γκάφα, η ουσία είναι μία. Ένας έγκλειστος σε φυλακές του Οχάιο θανατοποινίτης θα εκτελεστεί για δεύτερη φορά, καθώς στην πρώτη απόπειρα τα πράγματα δεν κυλησαν όπως αναμενόταν...

Ο 59χρονος σήμερα Ρόμελ Μπρουμ, ο οποίος το 1984 καταδικάστηκε σε θάνατο για τον βιασμό και τη δολοφονία της μόλις 14 ετών Τρίνα Μίντλετον, περίμενε 25 ολόκληρα χρόνια για να εκτελεστεί.

Ο καιρός πέρασε και το 2009 έφτασε η στιγμή που θα του γινόταν θανατηφόρος ένεση. Το γεγονός ότι ζει ακόμα καταδεικνύει ότι συνέβη κάτι εντελώς απροσδόκητο.

death row

REUTERS / HANDOUT

Σύμφωνα με τη Metro, οι εκτελεστές δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν φλέβα, παρά τις 18 απόπειρες-τρυπήματα με αποτέλεσμα μετά από δύο ώρες, ο κυβερνήτης του Οχάιο, Τεντ Στρίκλαντ να ζητήσει τη διακοπή της εκτέλεσης.

Χρειάστηκε να περάσουν επτά χρόνια για να αποφασιστεί η δεύτερη εκτέλεση του Μπρουμ, η οποία πέρασε μετά από ψηφοφορία (4 υπέρ, 3 κατά) στο Ανώτατο Δικαστήριο του Οχάιο. Το θέμα βέβαια είναι ότι αναμένεται να ασκηθεί έφεση στην απόφαση που θα οδηγήσει σε νέα καθυστέρηση της εκτέλεσης-παρωδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ