ΚΟΣΜΟΣ

Φόβος γύρω από το Καπιτώλιο: Προειδοποιήσεις για πιθανή επίθεση από παραστρατιωτικές οργανώσεις

Φόβος γύρω από το Καπιτώλιο: Προειδοποιήσεις για πιθανή επίθεση από παραστρατιωτικές οργανώσεις
AP Photo/J. Scott Applewhite

Σε ενίσχυση των δυνάμεων περιφρούρησης έχει προχωρήσει από την Τετάρτη η αστυνομία του Καπιτωλίου στις ΗΠΑ μετά από απειλές για πιθανή επίθεση στο κτήριο σήμερα Πέμπτη.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του σώματος έπειτα από προειδοποιήσεις δυνάμεων επιβολής του νόμου για ένα πιθανό σχέδιο επίθεσης παραστρατιωτικών οργανώσεων κατά του Καπιτωλίου, ανέφερε η Washington Post.

Ωστόσο, η Γερουσία, η οποία συγκαλείται επίσης στο Καπιτώλιο, σκοπεύει να προχωρήσει σε συζήτηση σχετικά με το νομοσχέδιο ανακούφισης για την Covid-19 ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, αναφέρει το BBC.

Την Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές προειδοποίησαν τις πολιτειακές και τις τοπικές δυνάμεις επιβολής του νόμου ότι παραστρατιωτικές οργανώσεις συζητούσαν σχέδια να επιτεθούν στο Καπιτώλιο και να απομακρύνουν τους Δημοκρατικούς βουλευτές και γερουσιαστές, στις 4 Μαρτίου ή κοντά στην ημερομηνία αυτήν.

Η αστυνομική δύναμη που είναι αρμόδια για τη φύλαξη του Καπιτωλίου διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί απέναντι σε «οποιαδήποτε απειλή», προειδοποιώντας ότι υπάρχει ένα «πιθανό σχέδιο, μιας παραστρατιωτικής ομάδας που έχει ταυτοποιηθεί» να επιτεθεί αύριο Πέμπτη, 4 Μαρτίου, στην έδρα του Κογκρέσου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ