ΚΟΣΜΟΣ

O πρίγκιπας Φίλιππος υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς

O πρίγκιπας Φίλιππος υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς
(Yui Mok / Pool via AP)

Σε επιτυχή επέμβαση καρδιάς υποβλήθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι.

Ο 99χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ εισήχθη στο νοσοκομείο King Edward VII στις 16 Φεβρουαρίου για προληπτικούς λόγους, όπως είχε πει το παλάτι, μετά από αδυναμία που αισθάνθηκε και η οποία απεδείχθη ότι προκλήθηκε από λοίμωξη.

«Η εισαγωγή του δούκα έγινε ως προληπτικό μέτρο, έπειτα από σύσταση του γιατρού του, αφότου αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ο δούκας αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες για παρακολούθηση και ανάπαυση», τόνιζε η πρώτη ανακοίνωση από το παλάτι.

Η κατάσταση της υγείας του πρίγκιπα Φιλίππου είχε «βελτιωθεί ελαφρώς», όπως είπε η νύφη του Καμίλα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της σε κέντρο εμβολιασμών στο Λονδίνο. «Πονάει που και που», συμπλήρωσε η δούκισσα της Κορνουάλης και σύζυγος του πρίγκιπα διαδόχου Καρόλου, προσθέτοντας: «Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά».

Ακολούθως, την περασμένη Δευτέρα, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Αγίου Βαρθολομαίου, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις για την καρδιά του. Μετά το πέρας των εξετάσεων, ο Φίλιππος εισήχθη στο χειρουργείο. Το νοσοκομείοτου Αγίου Βαρθολομαίου βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου και διαθέτει τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη καρδιαγγειακή μονάδα στην Ευρώπη, το Barts Heart Center.

Το Μπάκινγκχαμ ανακοίνωσε ότι ο Φίλιππος θα παραμείνει στο νοσοκομείο μετά από την «επιτυχή επέμβαση», που πραγματοποιήθηκε για να επιδιορθωθεί πρόβλημα υγείας που προϋπήρχε.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος διαμένουν στο κάστρο του Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σε αυστηρή απομόνωση.

Ο Φίλιππος, ο οποίος αποσύρθηκε από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντά του τον Αύγουστο του 2017, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και πάλι στα τέλη του 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ