ΚΟΣΜΟΣ

Σεξουαλική παρενόχληση - Νέα Υόρκη: «Σφίγγα» ο Μπάιντεν για την παραίτηση Κουόμο

Σεξουαλική παρενόχληση - Νέα Υόρκη: «Σφίγγα» ο Μπάιντεν για την παραίτηση Κουόμο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ρωτήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν,  χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται να παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι θέλει να δει το αποτέλεσμα της έρευνας για τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο οποίος δέχεται έντονες πιέσεις να παραιτηθεί έπειτα από σειρά καταγγελιών σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Ερωτηθείς εάν ο Κουόμο πρέπει να παραιτηθεί, ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να δούμε τι θα μας δείξει».

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από επτά νεαρές γυναίκες και δέχεται αυξανόμενη πίεση μετά και από τις αποκαλύψεις ότι η διοίκησή του υποκαταμέτρησε, ίσως σκοπίμως, τον αριθμό θανάτων εξαιτίας της Covid-19 τροφίμων σε γηροκομεία στην Πολιτεία.

Την Παρασκευή, δύο Δημοκρατικοί γερουσιαστές της Νέας Υόρκης, ο Τσακ Σούμερ και η Κίρστεν Γκίλιμπραντ, καθώς και πολλά εκλεγμένη μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένης της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, κάλεσαν τον Κουόμο να παραιτηθεί.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ