ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Εξιτήριο για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Βρετανία: Εξιτήριο για τον πρίγκιπα Φίλιππο
(Yui Mok / Pool via AP)

Εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο πρίγκιπας Φίλιππος, μετά επέμβαση στην καρδιά του  και μακρά νοσηλεία του.

Ο 99χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ εισήχθη στο νοσοκομείο King Edward VII στις 16 Φεβρουαρίου για προληπτικούς λόγους, όπως είχε πει το παλάτι, μετά από αδυναμία που αισθάνθηκε και η οποία απεδείχθη ότι προκλήθηκε από λοίμωξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι, «η αυτού μεγαλειότης επιθυμεί να ευχαριστήσει όλο το ιατρικό προσωπικό που τον φρόντισε και όλους όσοι έστειλαν ευχές».

Μερικές ημέρες μετά την εισαγωγή του, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Αγίου Βαρθολομαίου, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις για την καρδιά του.

Μετά το πέρας των εξετάσεων, ο Φίλιππος εισήχθη στο χειρουργείο.

Το νοσοκομείο του Αγίου Βαρθολομαίου βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου και διαθέτει τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη καρδιαγγειακή μονάδα στην Ευρώπη, το Barts Heart Center.

Το Μπάκινγκχαμ ανακοίνωσε τότε ότι ο Φίλιππος θα παραμείνει στο νοσοκομείο μετά από την «επιτυχή επέμβαση», που πραγματοποιήθηκε για να επιδιορθωθεί πρόβλημα υγείας που προϋπήρχε.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος διαμένουν στο κάστρο του Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σε αυστηρή απομόνωση.

Ο Φίλιππος, ο οποίος αποσύρθηκε από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντά του τον Αύγουστο του 2017, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και πάλι στα τέλη του 2019.

Το βασιλικό ζεύγος, το οποίο είναι παντρεμένο εδώ και 73 χρόνια, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου του κατά της Covid-19 τον Ιανουάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ