ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Μπάιντεν βλέπει τον εαυτό του σε μένα - Να είναι καλά»: H απάντηση Πούτιν για το «δολοφόνος»

«Ο Μπάιντεν βλέπει τον εαυτό του σε μένα - Να είναι καλά»: H απάντηση Πούτιν για το «δολοφόνος»
Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Να ρίξει τους τόνους θέλησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν, μία μέρα νωρίτερα, κατά τις οποίες τον αποκάλεσε «δολοφόνο» ενώ προειδοποίησε ότι «θα πληρώσει το τίμημα» για την ανάμειξή του στις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ υπέρ του αντιπάλου του, Ντόναλντ Τραμπ

«Του εύχομαι να είναι καλά» είπε ο Πούτιν, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Μπαίντεν σχετικά με τα αποτελέσματα έκθεσης των αμερικανικών Υπηρεσιών Ασφαλείας περί προσπάθειας ρωσικής ανάμιξης στις εκλογές του 2020.

Μιλώντας σήμερα Πέμπτη, ο Πούτιν υπέθεσε ότι ο Μπάιντεν προχωρά σε «προβολή», σημειώνοντας ότι η αξιολόγηση άλλων χωρών «μοιάζει να κοιτάζει καθρέφτη».

«Όταν ήμουν παιδί, όταν συζητούσαμε μεταξύ μας στην παιδική χαρά, συνηθίζαμε να λέμε: «Όποιος μιλάει για τους άλλους μιλάει για τον εαυτό του», πρόσθεσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Russia Today.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ψυχή, ενώ σε ερώτηση εάν πιστεύσει ότι είναι δολοφόνος, απάντησε καταφατικά.

Το Κρεμλίνο διαψεύδει ως «αβάσιμες» τις πληροφορίες περί προσπάθειας της Ρωσίας να αναμειχθεί στις προεδρικές εκλογές, με τον Ντμίτρι Πεσκόφ να κρίνει πως πρόκειται για προσπάθεια να ανοίξει πάλι η συζήτηση για επιβολή κυρώσεων.

«Δεν συμφωνούμε με τα αποτελέσματα αυτή της έκθεσης σχετικά με τη χώρα μας. Η Ρωσία δεν επενέβη στις προηγούμενες εκλογές και δεν επενέβη στις εκλογές του 2020, όπως αναφέρεται στην έκθεση. Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την καμπάνια κατά οποιουδήποτε υποψηφίου. Άρα, βλέπουμε αυτή την έκθεση ως λανθασμένη. Είναι απολύτως αβάσιμοι (σ.σ. οι ισχυρισμοί) και αναπόδεικτοι» σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

Νωρίτερα σήμερα ο Πεσκόφ είχε σχολιάσει τις δηλώσεις Μπάιντεν, συμπεραίνοντας πως ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν επιθυμεί να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο πλευρών.

«Δεν θέλω να κάνω κάποιο μακρύλογο σχόλιο για αυτό. Θα πω μόνο ότι αυτές οι δηλώσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι πολύ κακές. Ξεκάθαρα, δεν θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις με τη χώρα μας, αυτό υποθέτουμε» είπε ο ίδιος, στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

Σε σχετική ερώτηση του Sputnik, ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει ζητήσει, προς το παρόν, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε επίσης:

Μόσχα σε Ουάσινγκτον: Θέλουμε μια συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό του Πούτιν ως «φονιά»

«Ψυχρός Πόλεμος» ΗΠΑ - Ρωσίας: Ο Πούτιν ανακαλεί τον πρέσβη μετά την επίθεση Μπάιντεν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ