ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Παρασκευή Καθολικών: Μήνυμα του Πάπα υπέρ του εμβολιασμού - Δίπλα στους άπορους

Μεγάλη Παρασκευή Καθολικών: Μήνυμα του Πάπα υπέρ του εμβολιασμού - Δίπλα στους άπορους
Μεγάλη Παρασεκυή των Καθολικών στο άδειο -εξαιτίας του κορωνοϊού- Βατικανό AP Photo/Gregorio Borgia, Pool

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, που φέτος γιορτάζουν το Πάσχα περίπου έναν μήνα νωρίτερα από τους Ορθοδόξους, την αίθουσα Παύλος ο ΣΤ' στο Βατικανό, όπου τις ημέρες αυτές εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού, άστεγοι και άποροι πολίτες.

Έως τώρα έχουν χορηγηθεί οκτακόσια εμβόλια, ενώ συνολικά οι εμβολιασμοί αναμένεται να φτάσουν τους χίλιους διακόσιους.

Πρόκειται για πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Αγίας Έδρας, η οποία στηρίχθηκε από μεγάλο αριθμό πιστών.

Ο πρώτος ηλικιωμένος άστεγος που εμβολιάσθηκε ζει στην περιοχή της πλατείας του Αγίου Πέτρου και παρά κάποιες αρχικές του επιφυλάξεις, νίκησε τον φόβο και μετά την χορήγηση του σκευάσματος, ένιωσε μόνον μια ελαφρά ενόχληση στο μπράτσο όπου του έγινε η ένεση.

Ο Πάπας συνομίλησε με γιατρούς, νοσοκόμους, με τους πολίτες που περίμεναν την σειρά τους και παρακολούθησε την διαδικασία χορήγησης των εμβολίων.

Όπως τονίζει ο ιταλικός Τύπος, με τον τρόπο αυτό γίνεται πράξη η έκκληση του Φραγκίσκου «να μην αποκλεισθεί κανείς από την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19».

Λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης, για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος, δεν έλαβε χώρα η καθιερωμένη Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού (Via Crucis) που συνήθως πραγματοποιείται κάθε Μεγάλη Παρασκευή στο Κολοσσαίο. Όλες οι θρησκευτικές τελετές στις οποίες θα παραστεί ο Ποντίφικας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του Βατικανού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ