Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινές σφαίρες στη Δυτική Όχθη
Νεκρός από ισραηλινές σφαίρες έπεσε ένας Παλαιστίνιος στην Δυτική Όχθη σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και το πρακτορείο ειδήσεων WAFA.
Υπέκυψε αφού «τραυματίστηκε στο κεφάλι από πραγματικές σφαίρες στην Μπιρ Ναμπάλα (...) και η σύζυγός του τραυματίστηκε από σφαίρες στην πλάτη», διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.
Κατά το WAFA, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα, ενώ το ζευγάρι επέβαινε «σε αυτοκίνητο».
Δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνιση μέχρι στιγμής για τον λόγο που το αυτοκίνητο έγινε στόχος πυρών.
Όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι δεν έχει κανένα σχόλιο να κάνει για την ώρα.
Κατά πηγές που επικαλέστηκε το WAFA, το θύμα ονομαζόταν Οσάμα Σίντκι Μανσούρ και ήταν 42 ετών.
Το πρακτορείο αναφέρθηκε σε συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και ισραηλινούς στρατιώτες στον τομέα της Μπιρ Ναμπάλα το βράδυ.
Ο ισραηλινός στρατός κατέχει την παλαιστινιακή Δυτική Όχθη από τον πόλεμο των Έξι Ημερών, το 1967.
Εκεί ζουν περίπου 2,8 εκατ. Παλαιστίνιοι και ανάμεσά τους κάπου 475.000 Ισραηλινοί σε οικισμούς που θεωρούνται παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου.
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: «Τραγικό λάθος» λέει ο εμπειρογνώμονας Παντελής Φραγκούλης
18:13
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής μετά την επιβεβαίωση των νεκρών
18:02
Αυτό είναι το σημείο συντριβής του ελικοπτέρου κατά την επιχείρηση κατάσβεσης στην Ψάθα
17:59
Έκρηξη σε εστιατόριο στη Μόσχα: Τρεις νεκροί και 21 τραυματίες
17:50