ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επιχείρηση covid free νησιά... α λα ελληνικά

Ιταλία: Επιχείρηση covid free νησιά... α λα ελληνικά
AP Photo/Paolo Santalucia

Στο σχέδιο της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι για δημιουργία νησιών «covid free» και στην Ιταλία, με σημείο αναφοράς την Ελλάδα, αναφέρεται αναλυτικά σε άρθρο της η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero.

«Η κυβέρνηση εργάζεται με στόχο η επιχείρηση νησιά 'covid free' να ξεκινήσει από τα τέλη Απριλίου» γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι στόχος είναι να εμβολιαστούν αρχικά όλοι οι κάτοικοι των μικρότερων ιταλικών νησιών, όπως τα Κάπρι, Ίσκια, Προτσίντα, Πόντζα, Λίπαρι και Έλμπα.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό τα μικρότερα νησιά, με σημείο αναφοράς εκείνο της Ελλάδας, έχει ήδη αρχίσει να γράφεται και βρίσκεται στην φάση της οριστικοποίησης» υπογραμμίζει η εφημερίδα, η οποία εξηγεί ότι θα επιλεγούν νησιά στα οποία υπάρχουν επαρκώς εξοπλισμένα κέντρα υγείας.

Η Ιl Messaggero γράφει, επίσης, ότι «η Ελλάδα ξεκίνησε την εφαρμογή του όλου αυτού σχεδίου πολύ νωρίς και εντός του Απριλίου αναμένεται να εμβολιστούν οι κάτοικοι των 69 πιο τουριστικών νησιών του Αιγαίου».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Ντράγκι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών το σκεύασμα της Johnson&Johnson, το οποίο προβλέπει την χορήγηση μόνο μίας δόσης.

Οι Ιταλοί ξενοδόχοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία, με την ελπίδα να μπορέσει και η χώρα τους να επιλεγεί και πάλι ως τουριστικός προορισμός, κυρίως από τους Αμερικανούς τουρίστες.

«Πρόκειται για μία αναγκαία πρωτοβουλία από την στιγμή που οι κρατικές οικονομικές ενισχύσεις δεν αρκούν και στην Ιταλία το 2020 καταγράφηκαν 67 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις τουριστών, σε σχέση με το 2019, με οικονομική ζημιά η οποία ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ» υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ