ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το Προεδρείο του CDU στηρίζει τον Άρμιν Λάσετ στη «μάχη» για το χρίσμα

Γερμανία: Το Προεδρείο του CDU στηρίζει τον Άρμιν Λάσετ στη «μάχη» για το χρίσμα
AP Photo / Michael Sohn, pool

Τον αρχηγό Άρμιν Λάσετ στηρίζει το Προεδρείο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στη Γερμανία για τη μάχη σχετικά με το χρίσμα του υποψήφιου Καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), σύμφωνα με πληροφορίες από τη σημερινή συνεδρίαση.

Για την ώρα ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη απόφαση, ωστόσο σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ, το Προεδρείο του CDU, με ευρεία πλειοψηφία, προσέφερε την στήριξή του στον κ. Λάσετ, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί επίσημη απόφαση.

Κάτι τέτοιο δεν ήταν ούτως ή άλλως προγραμματισμένο, διευκρίνισε ο κ. Μπουφιέ, ενώ και ο ίδιος ο αρχηγός του CDU είχε δηλώσει νωρίτερα στην BILD ότι σήμερα ήθελε να σχηματίσει μόνο μια «γενική εικόνα» της διάθεσης της ηγεσίας του κόμματός του.

Όπως επισημαίνει ακόμη η εφημερίδα, πολλά μέλη του Προεδρείου τόνιζαν σήμερα ότι «την απόφαση δεν θα λάβουν οι δημοσκοπήσεις», με έμμεσες αναφορές στο γεγονός ότι σε αυτές διατηρεί σαφές προβάδισμα ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, επίσημα την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με την BILD, μεταξύ των μελών του Προεδρείου που τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του 'Αρμιν Λάσετ ήταν και ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητώντας ταυτόχρονα «να μην επικεντρώσουμε την προσοχή μας υπερβολικά στις δημοσκοπήσεις.»

Την ίδια ώρα πάντως η τοπική οργάνωση του CDU στο Βερολίνο τάσσεται με σημερινή ανακοίνωσή της υπέρ της υποψηφιότητας του Μάρκους Ζέντερ. Αργότερα απόψε θα συνεδριάσει και το Προεδρείο του CSU (Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα), το οποίο αναμένεται να στηρίξει ομόφωνα τον αρχηγό του κόμματος και Πρωθυπουργό της Βαυαρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ