ΚΟΣΜΟΣ

Αλεξέι Ναβάλνι: Απειλείται με αναγκαστική σίτιση στις ρωσικές φυλακές

Αλεξέι Ναβάλνι: Απειλείται με αναγκαστική σίτιση στις ρωσικές φυλακές
Ο Αλεξέι Ναβάλνι έχει χάσει 15 κιλά μετά τη φυλάκισή του, τον περασμένο μήνα (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Armando Franca

Η διοίκηση των φυλακών της Ρωσίας, όπου κρατείται ο απεργός πείνας, επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, απειλεί ότι θα τον υποβάλλει σε αναγκαστική σίτιση, όπως ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχει χάσει 15 κιλά μετά τη φυλάκισή του, τον περασμένο μήνα.

«Δεδομένης της σοβαρότητας της απεργίας πείνας, η διοίκηση [των φυλακών] απειλεί σε καθημερινή βάση ότι θα ξεκινήσει την αναγκαστική του σίτιση» αναφέρουν στον λογαριασμό του Ναβάλνι στο Twitter οι συνεργάτες του, επικαλούμενοι την ενημέρωση των δικηγόρων του που συστηματικά τον επισκέπτονται.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος έχει χάσει 15 κιλά από τότε που μπήκε στη φυλακή και αυτή τη στιγμή το βάρος του είναι 77 κιλά, κρατείται σε φυλακές που βρίσκονται 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Η διοίκηση των φυλακών εξακολουθεί να μην επιτρέπει να τον επισκεφθεί γιατρός, ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του.

Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από την Υπηρεσία των Φυλακών της Ρωσίας, ούτε και ανταποκρίθηκε σε αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει την εξέλιξη.

Ο ηλικίας 44 ετών Ναβάλνι ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου ότι ξεκινά απεργία πείνας, καθώς η διοίκηση των φυλακών αρνείται να του επιτρέψει να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του και δεν του παρέχει κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για πόνους στην πλάτη και το πόδι του.

Η διοίκηση των φυλακών ανακοίνωσε ότι του προσφέρθηκε κατάλληλη θεραπεία, αλλά εκείνος την αρνήθηκε, ζητώντας να τον επισκεφθεί ιατρός της επιλογής του, αίτημα το οποίο η διοίκηση απέρριψε.

Ο Ναβάλνι, την φυλάκιση του οποίου η Δύση έχει καταδικάσει ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφότου παρουσίασε υψηλό πυρετό και έντονο βήχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ