ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Τζορτζ Φλόιντ: Πέταξαν αίμα γουρουνιού σε σπίτι μάρτυρα υπεράσπισης του Ντέρεκ Σόβιν

Δίκη Τζορτζ Φλόιντ: Πέταξαν αίμα γουρουνιού σε σπίτι μάρτυρα υπεράσπισης του Ντέρεκ Σόβιν
CNNi

Αίματα γουρουνιού πέταξαν άγνωστοι στο παλιό σπίτι του ειδικού σε θέματα χρήσης βίας Μπάρι Μπροντ στην Καλιφόρνια, λίγες ημέρες αφότου κατέθεσε προς υπεράσπιση του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος δικάζεται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, ο Μπροντ είχε καταθέσει ότι ο κατηγορούμενος πρώην αστυνομικός, είχε δικαιολογημένα χρησιμοποιήσει το γόνατό του επάνω στον μαύρο κρατούμενο επί εννέα και πλέον λεπτά. Κατέθεσε επίσης, ότι δεν χρησιμοποίησε θανάσιμη βία και ότι «δρούσε με αντικειμενική λογικότητα».

Η επίθεση στο παλιό σπίτι του εμπειρογνώμονα έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν η αστυνομία δέχτηκε κλήση ότι ένα σπίτι είχε πέσει θύμα βανδαλισμού.

Ο νυν ένοικος του σπιτιού δήλωσε στην αστυνομία ότι ξύπνησε όταν άκουσε μία ομάδα ανθρώπων να ρίχνει το κεφάλι ενός γουρουνιού στην εξωτερική πόρτα και να ραντίζει το αίμα του στην πρόσοψη του σπιτιού, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι μαυροφορεμένοι εισβολείς έτρεξαν αμέσως μόλις το θύμα ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο βανδαλισμός προκάλεσε ζημιά περίπου 400 δολαρίων στον ιδιοκτήτη ενώ η αστυνομία διευκρίνισε ότι ο Μπροντ ήταν ο προηγούμενος ένοικός του, ωστόσο εδώ και πολλά χρόνια δεν είναι κάτοικος Καλιφόρνιας.

Σημειώνεται πως μετά την κατάθεση Μπροντ, η αστυνομία της Σάντα Ρόζα είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία διαχώριζε τη θέση της από τις απόψεις του.

Pig's blood was smeared on the former home of the use-of-force expert who testified for the defense in Chauvin's trial, police say, by Amir Vera, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ