Νέες ενδείξεις: Ομαδική υπόθεση για τους τυραννόσαυρους το κυνήγι της τροφή
Ανανεώθηκε:
Σε ομαδικό κυνήγι όπως οι λύκοι φέρεται να επιδίδονταν οι φοβεροί και τρομεροί τυραννόσαυροι σύμφωνα με νέες ενδείξεις που έχουν οι επιστήμονες από έναν νέο ομαδικό τάφο τέτοιων σαρκοβόρων δεινόσαυρων στη Γιούτα των ΗΠΑ και οι οποίες ανατρέπουν την επικρατούσα άποψη ότι κυνηγούσαν μόνοι τους.
Οι παλαιοντολόγοι είχαν εδώ και μερικά χρόνια αναπτύξει μία τέτοια θεωρία, όταν είχαν βρει άλλες δύο τοποθεσίες στη Βόρεια Αμερική, στη Μοντάνα των ΗΠΑ και στην Αλμπέρτα του Καναδά, όπου είχαν ανακαλυφθεί απολιθώματα πολλών Τυραννόσαυρων δίπλα-δίπλα. Η τρίτη ανακάλυψη ενισχύει τις υποψίες ότι οι Τυραννόσαυροι ήταν περισσότερο κοινωνικοί παρά μοναχικοί.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας, οι οποίοι έκαναν γεωχημικές αναλύσεις στη νέα τοποθεσία στη νότια Γιούτα, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Τέλεγκραφ», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα οστά των δεινοσαύρων δεν είχαν παρασυρθεί από τα νερά από διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά οι Τυραννόσαυροι είχαν -πράγματι- πεθάνει στο ίδιο σημείο.
Άλλοι επιστήμονες, πάντως, δεν έχουν πεισθεί και περιμένουν να δουν περισσότερα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι οι Τυραννόσαυροι ζούσαν και κυνηγούσαν ομαδικά.
Μία εναλλακτική θεωρία είναι ότι ήταν μοναχικοί στο κυνήγι αλλά σε δύσκολες εποχές, λόγω περιβαλλοντικών πιέσεων, συνέρρεαν στην ίδια περιοχή.
Ισχυροί άνεμοι κρατούν «δεμένα» τα πλοία στην Αττική - Ποια δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται
08:06
Οι ταινίες της εβδομάδας: Βραβευμένος «Ήχος της πτώσης», επιστροφή Silent Hill και νέος Σαμ Ράιμι
08:03
Λήγει σήμερα η συμφωνία «New Start» για τα πυρηνικά: Φόβοι για νέα κούρσα εξοπλισμών από ΗΠΑ, Ρωσία
07:57
Στη Redex το έργο κατασκευής του νέου VIP Terminal στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
07:55