ΚΟΣΜΟΣ

Επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα ο εισαγγελέας

Επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα ο εισαγγελέας

Δύο αδέλφια πραγματοποίησαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο μετρό την Τρίτη, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Βελγίου.

Ως προς τους δύο άλλους τρομοκράτες που εικονίζονται στη γνωστή φωτογραφία, λίγο πριν τις δυο εκρήξεις στο αεροδρόμιο, ο ένας εκτιμάται ότι είναι νεκρός, ενώ ο δεύτερος, αυτός με τα γυαλιά και το καπέλο, διέφυγε και καταζητείται. Σημειώνεται ότι η βαλίτσα του διαφυγόντος που τελικώς δεν εξερράγη, περιείχε τη μεγαλύτερη ποσότητα εκρηκτικών, ενώ, αντιθέτως από την εικόνα που υπήρχε ως σήμερα, δεν βρέθηκαν όπλα των καμικάζι στο αεροδρόμιο.

Η πρώτη βόμβα στο αεροδρόμιο εξερράγη κοντά στο γραφείο 11 στις 0758 τοπική ώρα και η δεύτερη μετά από 9 δευτερόλεπτα κοντά στο γραφείο 2 της αίθουσας αναχωρήσεων.

Σε υπολογιστή που βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών, η αστυνομία ανακάλυψε μια πολιτική δήλωση του Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι, του βομβιστή στο αεροδρόμιο. Ο ίδιος εμφανίζεται σε βίντεο και να λέει ότι δεν θέλει να καταλήξει στην φυλακή όπως ο Σαλά Αμπντεσλάμ.

"Πάντα φυγάς, δεν ξέρω τι να κάνω πια, με ψάχνουν παντού, δεν είμαι ασφαλής κι αν περιμένω κι άλλο θα καταλήξω μέσα σε ένα κελί."

Ο αδελφός του Χαλίντ, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε βαγόνι του μετρό στον σταθμό Μάλμπεκ, σύμφωνα με τον Φρέντρικ Βαν Λιού.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν ανέφεραν οι βέλγικες αρχές διευκρινίζοντας ότι οι νεκροί ειναι 31 και οι τραυματίες 270 εκ των οποίων πολλοί φέρουν βαρέα τραύματα. Ανέφεραν επίσης ότι προς το παρόν δεν έχουν πλήρη εικόνα των ταυτοτήτων των θυμάτων.

Οι δύο άνδρες που φαίνονται στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του αεροδρομίου με τον Ιμπραήμ δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Σε επιδρομή της αστυνομίας στην συνοικία των Βρυξελλών, Σαρμπεκ, την Τρίτη το βράδυ, βρέθηκαν 15 κιλά εκρηκτικών, 150 λίτρα ασετόν, πυροκροτητές, μια βαλίτσα γεμάτη με βίδες και καρφιά, καθώς και υλικά, όπως πλαστικά κουτιά, που απαιτούνται για την κατασκευή βομβών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ