ΚΟΣΜΟΣ

FAZ: Aύξηση του σκεπτικισμού για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την πανδημία

FAZ: Aύξηση του σκεπτικισμού για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την πανδημία
AP/Markus Schreiber

Με έντονη καχυποψία φαίνεται πως στέκονται οι Γερμανοί απέναντι  στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς σύμφωνα με την FAZ, η στάση τους φαίνεται πως έχει μεταβληθεί προς το χειρότερο.

Ο σκεπτικισμός των πολιτών για τόσο σημαντικούς θεσμούς της ΕΕ δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερος κατά τη τελευταία δεκαετία. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Δημοσκοπήσεων Allensbach για λογαριασμό της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Πιο συκεκριμένα το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προσωπικά της προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κρίνεται ιδιαίτερα αρνητικά. Το 53% των ερωτηθέντων μάλιστα «δεν έχει καλή γνώμη» για την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο ερώτημα αν ήταν σωστό να προμηθεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για όλες τις χώρες μέλη, καταφατικά απάντησε μόνο το 34%. Αντιθέτως, το 46% των ερωτηθέντων, είναι της γνώμης ότι θα ήταν καλύτερα εάν κάθε χώρα είχε αγοράσει τα εμβόλιο για την ίδια.

Στο ερώτημα εάν θα υπήρχαν περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια στη Γερμανία σήμερα εάν το Βερολίνο είχε οργανώσει τις προμήθειες των εμβολίων σε εθνικό επίπεδο, το 64% απάντησε θετικά και μόνο το 21% αρνητικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ