ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Γερμανός ηθοποιός Τόμας Φριτς, συμπρωταγωνιστής της Ναθαναήλ

Πέθανε ο Γερμανός ηθοποιός Τόμας Φριτς, συμπρωταγωνιστής της Ναθαναήλ
(AP Photo/Joerg Sarbach)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο Γερμανός ηθοποιός Τόμας Φριτς, ο οποίος έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από την παρουσία του στην ταινία «Επιχείρησις Απόλλων», όπου συμπρωταγωνίστησε με την Έλενα Ναθαναήλ.

Από μικρός ασχολήθηκε με τον κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών κι έπαιξε κυρίως σε μεταγλωττισμένες σειρές και ταινίες. Εχει δανείσει τη φωνή του σε δεκάδες ήρωες ταινιών και σήριαλ και είναι η γερμανική φωνή πολλών ηρώων της Disney. Ανάμεσα τους ήταν το «Lion King» και «Η ωραία και το Τέρας».

Στο ελληνικό κοινό έγινε γνωστός και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από την επιτυχημένη ελληνική ταινία του 1967, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκανελάκη και μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου. Η «Επιχείρησις Απόλλων» προβλήθηκε σε Αγγλία, Γαλλία και ΗΠΑ, με τον Φριτς να αναπτύσσει στενές σχέσεις φιλίας με την Έλενα Ναθαναήλ.

Ο ηθοποιός όταν πέθανε η Έλενα Ναθαναήλ, είχε δηλώσει: «Έχω λυπηθεί πάρα πολύ με την απώλειά της. Για μένα η Έλενα σήμαινε πολλά και ας είχα να τη δω πολλά χρόνια! Από την πρώτη στιγμή που τη συνάντησα εντυπωσιάστηκα από τα μακριά βελούδινα μαύρα μαλλιά της, το μαύρο σαν κάρβουνο βλέμμα της. Για μας τους Γερμανούς το πρότυπο της μελαχρινής καλλονής είναι το ιδανικό, γιατί είναι σπάνιο. Προερχόταν από εξαιρετική οικογένεια και είχε ευγενή ανατροφή.

Όμως, πέρα από την άψογη συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό της, ήταν πολύ ζεστή και φιλική μαζί μου. Μου μάθαινε ελληνικά, μου έδειχνε πράγματα που όφειλα να ξέρω και με καθοδηγούσε. Ήταν ο άνθρωπος που με πήρε από το χέρι και με έκανε να αγαπήσω την Ελλάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ