ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Εμβόλιο Moderna: Πιθανή έγκρισή του για επείγουσα χρήση απο τον ΠΟΥ

Κορωνοϊός - Εμβόλιο Moderna: Πιθανή έγκρισή του για επείγουσα χρήση απο τον ΠΟΥ
AP/Ted S. Warren

Αξιολόγηση του εμβολίου της Moderna απο τον ΠΟΥ στις 30 Απριλίου προκειμένου να αξιολογηθεί απο τεχνικούς εμπειρογνώμονες η πιθανή καταχώρισή του για επείγουσα χρήση σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του οργανισμού στο Reuters.

«Θα συζητήσουμε για το εμβόλιο κατά της COVID-19 της Moderna την Παρασκευή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Κρίστιαν Λίντμαϊερ, απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε.

Η απόφαση για το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο αξιολογείται τώρα στο πλαίσιο συντομευμένης διαδικασίας βάσει της προηγούμενης εξέτασης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), αναμένεται σε μία με τέσσερις ημέρες μετά την ημερομηνία αυτή, πρόσθεσε ο Λίντμαϊερ.

Μέχρι στιγμής την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία δίδει μια ένδειξη στις εθνικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος, έχουν λάβει τα εμβόλια κατά της COVID-19 της Pfizer, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Η επιτροπή τεχνικών εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ αξιολογεί σήμερα το εμβόλιο κατά της COVID-19 της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinopharm και αναμένεται να εξετάσει το προϊόν της Sinovac στην επόμενη σύνοδό της στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στεφάν Μπανσέλ δήλωσε σε εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παρασκευή έως και 1 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου της κατά της COVID-19 φέτος και 1,4 δισεκατομμυρίου το ερχόμενο έτος.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να συνάψουμε μια συμφωνία με το COVAX», πρόσθεσε ο Βανσέλ, αναφερόμενος στον μηχανισμό για την εξασφάλιση εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 για τις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, τον οποίο διαχειρίζονται η Συμμαχία για τα Εμβόλια GAVI και ο ΠΟΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ