ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τρίχρονο αγόρι σκοτώθηκε από πυροβολισμούς στο πάρτι γενεθλίων του

ΗΠΑ: Τρίχρονο αγόρι σκοτώθηκε από πυροβολισμούς στο πάρτι γενεθλίων του
Screen Grab / YouTube

Σοκ έχει προκαλέσει στη Φλόριντα των ΗΠΑ ο θάνατος ενός αγοριού τριών ετών, το οποίο κατά τα φαινόμενα χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ προς το σπίτι όπου λάμβανε χώρα το πάρτι γενεθλίων του... 

Ο μικρός Ιλάιζα Λαφράνς πιθανότατα χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα το Σάββατο στο τέλος του πάρτι στα προάστια του Μαϊάμι, όταν άτομα που κρατούσαν «πολλά ημιαυτόματα όπλα» άνοιξαν πυρ προς το σπίτι, καθώς οι γονείς του και άλλα μέλη της οικογένεας, «καθάριζαν τον κήπο», σύμφωνα με την αστυνομία.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του, ανέφεραν οι Αρχές, οι οποίες προσφέρουν το ποσό των 15.000 δολαρίων σε όποιον δώσει οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών.

Ο Ιλάιζα, ο οποίος θα γινόταν τεσσάρων ετών σε λίγες μέρες, γιόρταζε τα γενέθλιά του μαζί με άλλον ένα παιδί, σύμφωνα με συγγενείς του που μίλησαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Βίντεο από το πάρτι γενεθλίων δείχνουν τα μικρά παιδιά να διασκεδάζουν στην πισίνα του σπιτιού, και να περιβάλλονται από πολύχρωμα μπαλόνια.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά την ενεργοποίηση του συστήματος ειδοποίησης ShotSpotter, ακουστική τεχνολογία που μπορεί να ανιχνεύσει πυροβολισμούς και η οποία είναι εγκατεστημένη σε σχεδόν εκατό αμερικανικές πόλεις.

Μια γυναίκα 21 ετών τραυματίστηκε επίσης από τα πυρά. Η αστυνομία βρήκε περισσότερους από εξήντα κάλυκες στο σημείο.

«Είμαι πραγματικά συντετριμμένος, είμαι αηδιασμένος» δήλωσε ο Αλφρέντο Ραμίρες, αρχηγός της αστυνομίας του Μαϊάμι-Ντέιντ, υποσχόμενος να εντοπίσει τους δράστες αυτού του εγκλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ