Κορωνοϊός: Στο «μικροσκόπιο» του ΕΜΑ φάρμακο για ασθενείς που χρειάζονται οξυγόνο
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εξετάζει την πιθανότητα να συνταγογραφείται το ανοσοκατασταλτικό φάρμακο Olumiant (δραστική ουσία μπαρισιτινίμπη) σε ασθενείς -από την ηλικία των 10 ετών- που νοσηλεύονται με Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Μ.Πέμπτη.
Βάσει της σχετικής ανακοίνωσης, ο ΕΜΑ ξεκίνησε την αποτίμηση του φαρμάκου αυτού σε ασθενείς που νοσηλεύονται και χρειάζονται οξυγόνο.
Το Olumiant είναι ανοσοκατασταλτικό φάρμακο που σήμερα χορηγείται σε ενήλικες πάσχοντες από μέτριας ή σοβαρής μορφής ρευματοειδή πολυαρθρίτιδα ή από ατοπική δερματίτιδα.
Η ρευματοειδής πολυαρθρίτιδα είναι φλεγμονώδης νόσος που πλήττει τις αρθρώσεις. Η ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα πρόκειται για χρόνια φλεγμονή του δέρματος που εμφανίζεται κατά κύριο λόγο σε βρέφη και μικρά παιδιά.
Ο ΕΜΑ θα εξετάσει τα δεδομένα που έχει υποβάλει η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του Olumiant.
Μεταξύ αυτών είναι και τα αποτελέσματα μελετών σε ασθενείς με νέο κορωνοϊό, ώστε να εκτιμήσει αν θα πρέπει να επεκταθεί η χρήση του.
Ο Οργανισμός θα υποβάλει μέχρι τον Ιούλιο την πρότασή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα λάβει την τελική απόφαση.
Μυτιλήνη: «Ξαναζεί» ένα δένδρο ηλικίας 18 εκατομμυρίων ετών
20:36
Taylor Swift: Δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων στη Feeding America
20:22
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
20:12
Συνάντηση Ζελένσκι -Τραμπ την Κυριακή: Έτοιμος για δημοψήφισμα ο Ουκρανός πρόεδρος για το εδαφικό
20:10