ΗΠΑ: Οι ανισότητες στη διάθεση εμβολίων κρίνουν την οικονομική ανάκαμψη
Ανανεώθηκε:
Η οικονομική ανάκαμψη εξαρτάται από την αντιμετώπιση της παγκόσμιας ανισότητας στη διάθεση των εμβολίων κατά της COVID-19 δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την Εμπορική Πολιτική (USTR) Κάθριν Τάι.
Όπως είπε, είναι αναγκαίο τα εμβόλια κατά της COVID-19 να διατεθούν ευρύτερα σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να τερματιστεί η πανδημία του κορωνοϊού και να ευνοηθεί η οικονομική ανάκαμψη.
Σε δηλώσεις της σε μία διάσκεψη (Council of the Americas), η Τάι είπε ότι ο κόσμος έχει κάνει πραγματικά μεγάλα βήματα για τον τερματισμό της πανδημίας, αλλά πολλή δουλειά απομένει για να γίνει.
«Αυτή (η δουλειά) περιλαμβάνει την ευρεία διάθεση των εμβολίων, αλλά και την αντιμετώπιση της παγκόσμιας ανισότητας στην πρόσβαση των εμβολίων» είπε η ίδια. «Αυτό δεν αποτελεί μόνο μία προϋπόθεση για τη δημόσια υγεία. Η οικονομική ανάκαμψη μας, εξαρτάται από αυτό».
Η Τάι αναμένεται να συζητήσει απαιτήσεις των αναπτυσσόμενων χωρών για μία αναστολή ισχύος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια του κορωνοϊού, στη διάρκεια μιας διάσκεψης του Γενικού Συμβουλίου του ΠΟΕ, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Το Πακιστάν κήρυξε ανοιχτό πόλεμο κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν: Βομβαρδισμοί στην Καμπούλ, πάνω από 130 νεκροί
07:15
Χρήστος Μεγάλου: Προς ισχυρό πρώτο 3μηνο η Πειραιώς - Σε περιβάλλον ομαλοποίησης επιτοκίων το 2026
07:05
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχοπτώσεις - Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (27 Φεβρουαρίου)
06:30