ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη στήριξης Μπλίνκεν στο Κίεβο: Η ρωσική στρατιωτική απειλή παραμένει

Επίσκεψη στήριξης Μπλίνκεν στο Κίεβο: Η ρωσική στρατιωτική απειλή παραμένει
Ukrainian Presidential Press Office via AP

Η στρατιωτική απειλή της Ρωσίας παραμένει δήλωσαν αμφότεροι οι Άντονι Μπλίνκεν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, Πέμπτη, στο πλαίσιο επίσκεψης στήριξης του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο Κίεβο.

Η Ρωσία μείωσε μόνον σε πολύ μικρό βαθμό τον αριθμό των στρατιωτών που έχει αναπτύξει στα σύνορα της χώρας, και η απειλή εξακολουθεί να υφίσταται, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θεωρούμε ότι η μείωση [του αριθμού των ρωσικών δυνάμεων] είναι πολύ αργή, να γιατί η απειλή εξακολουθεί πάντα να υπάρχει» σημείωσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν ενεργά την ενίσχυση της βοήθειας για την ασφάλεια της Ουκρανίας, δήλωσε από πλευράς του ο Άντονι Μπλίνκεν, σημειώνοντας και αυτός ότι η Ρωσία έχει αφήσει σημαντικό αριθμό δυνάμεων και εξοπλισμού κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, μολονότι ανακοίνωσε απόσυρση τον περασμένο μήνα.

«Όσον αφορά την απειλή, αυτή παραμένει. Η Ρωσία έχει αποσύρει κάποιες δυνάμεις, αλλά σημαντικές δυνάμεις παραμένουν στα σύνορα της Ουκρανίας» σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και προσέθεσε: «Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβει επιθετική δράση, αν το επιλέξει».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κάλεσε εκ νέου τη Ρωσία να σταματήσει την επιθετική της συμπεριφορά απέναντι στην Ουκρανία. «Αναμένουμε από τη Ρωσία να σταματήσει τις επικίνδυνες και επιθετικές ενέργειές της» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ