ΚΟΣΜΟΣ

Έκλεισε η συμφωνία της Κομισιόν με τη Pfizer/BioNtech για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων

Έκλεισε η συμφωνία της Κομισιόν με τη Pfizer/BioNtech για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων

Έκλεισε η συμφωνία της Κομισιόν με την Pfizer/BioNtech για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων για το διάστημα 2021-2023 όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Είμαι χαρούμενη που ανακοινώνω ότι η Κομισιόν μόλις ενέκρινε συμφωνία για 900 εκ. δόσεις (+900 εκ. επιπλέον) με την Pfizer/BioNtech για 2021-2023. Θα ακολουθήσουν κι άλλα συμβόλαια κι άλλες τεχνολογίες εμβολίων» έγραψε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Αποτελεσματικό έως 95%

Η μεγαλύτερη μελέτη που έγινε ποτέ, σε πραγματικές συνθήκες στο Ισραήλ - πρωταθλήτρια χώρα στους εμβολιασμούς - επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό άνω του 95% κατά της COVID-19, αλλά το επίπεδο αποτελεσματικότητάς του μειώνεται σημαντικά όταν κάποιος λαμβάνει μόνον μια από τις δύο δόσεις του.

Η μελέτη αυτή που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet διαπιστώνει «τα οφέλη για τη δημόσια υγεία ενός εθνικού προγράμματος εμβολιασμού», σύμφωνα με αυτούς που την πραγματοποίησαν, επιστήμονες της Pfizer και της ισραηλινής κυβέρνησης.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ