ΚΟΣΜΟΣ

Καρέ-καρέ η απομάκρυνση παιδιού δίπλα από τον ύποπτο στο Σάρμπεκ

Καρέ-καρέ η απομάκρυνση παιδιού δίπλα από τον ύποπτο στο Σάρμπεκ
Βρυξέλλες, στρατός, έρευνες για τρομοκρατία REUTERS/Christian Hartmann

Ένα μικρό παιδί, που άγνωστο πως, βρέθηκε δίπλα στον ακινητοποιημένο ύποπτο, που συνελήφθη την Παρασκευή στο Σάρμπεκ, έσωσαν με δραματικό τρόπο οι υπηρεσίες ασφαλείας του Βελγίου.

Το παιδί βρισκόταν στη στάση του τραμ, όπου έπεσε ο ύποπτος μετά τα πυρά που δέχτηκε από την αστυνομία.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, οι αστυνομικοί αφού ακινητοποίησαν τον ύποπτο, αντιλήφθηκαν ότι δίπλα του βρισκόταν ένα παιδί.

Με προτεταμένα τα όπλα και σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ο άνδρας επιχειρούσε οτιδήποτε, πλησίασαν προς τη στάση του τραμ κάνοντας νόημα στο παιδί να πάει προς το μέρος τους.

Το παιδί ακολούθησε τις εντολές τους και με αργά και δειλά βήματα πλησίασε τους τρεις αστυνομικούς, που μόλις βεβαιώθηκαν ότι το παιδί δεν κινδυνεύει πια, άρχισαν να υποχωρούν, δίνοντας τη θέση τους στο ειδικό ρομπότ που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση εκρηκτικών, καθώς υπήρχε ο φόβος ο άνδρας είτε να ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά ή να τα είχε μέσα στον σάκο που κουβαλούσε.

Μόλις το ρομπότ και οι πυροτεχνουργοί τελείωσαν με τον έλεγχο και δεν υπήρχε πλέον κίνδυνος έκρηξης, ο ύποπτος συνελήφθη από τις βελγικές αρχές.

Μάλιστα σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η νέα σύλληψη φέρεται να συνδέεται με την σύλληψη που έγινε μία μέρα πριν στο Παρίσι, στο πλαίσιο επιχείρησης, που στόχο είχε να αποτρέψει νέο χτύπημα στην γαλλική πρωτεύουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ