ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία - Επίθεση σε σχολείο: Μαθητές σκοτώθηκαν πέφτοντας από τα παράθυρα για να σωθούν

Ρωσία - Επίθεση σε σχολείο: Μαθητές σκοτώθηκαν πέφτοντας από τα παράθυρα για να σωθούν
AP Photo

Τουλάχιστον επτά παιδιά και δύο ενήλικες είναι ο τραγικός απολογισμός ένοπλης επίθεσης με δράστη 19χρονο σε σχολείο της πόλης Καζάν στην κεντρική Ρωσία. Σοκ προκαλούν πλάνα με μαθητές να πηδούν από τα παράθυρα του σχολείου για να γλιτώσουν, με δύο εξ αυτών να βρίσκουν το θάνατο στην απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν...

Άγνωστο παραμένει το κίνητρο της επίθεσης του 19χρονου που αιματοκύλισε το σχολείο της πόλης Καζάν, πρωτεύουσα της Ρωσικής Δημοκρατίας του Ταταρστάν, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 700 χλμ ανατολικά της Μόσχας.

Ο δράστης έχει συλληφθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένων ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην επίθεση συμμετείχε και δεύτερο άτομο που φέρεται να έχει εξουδετερωθεί χωρίς να είναι επί του παρόντος διαθέσιμες περαιτέρω πληροφορίες.

Τη ζωή τους έχασαν επτά μαθητές -τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια, ηλικίας περίπου 15 ετών-, καθώς και δύο ενήλικες, ένας καθηγητής και μία γυναίκα εργαζόμενη στο σχολείο, όπως επιβεβαίωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Άλλα 20 άτομα τραυματίστηκαν, στην πλειονότητά τους παιδιά.

AP Photo/Roman Kruchinin

Ειδικές δυνάμεις και δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης και οι τραυματίες, πολλοί με τραύματα από σφαίρες, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει παιδιά να πηδούν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν. Δύο εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους πηδώντας στο κενό από το δεύτερο όροφο του σχολείου.

AP Photo/Roman Kruchinin

Οι ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία είναι ιδιαίτερα σπάνιες στη Ρωσία. Μία από τις χειρότερες επιθέσεις σημειώθηκε το 2018 στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία.

Στη σκιά της τραγωδίας στο Καζάν, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της νομοθεσίας περί οπλοκατοχής, μεταδίδει σχετικά το BBC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ