ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Άλλες δύο επιθέσεις με drones σε στρατιωτικές βάσεις

Τουρκία: Άλλες δύο επιθέσεις με drones σε στρατιωτικές βάσεις
Συναγερμός στις τουρκικές στρατιωτικές αρχές μετά τις επιθέσεις (φωτ. αρχείου) AP Photo

Δύο νέες επιθέσεις με αυτοσχέδια drones κατά στρατιωτικών βάσεων σημειώθηκαν στην νοτιοανατολική Τουρκία τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, θέτοντας σε συναγερμό στις στρατιωτικές αρχές της χώρας.

Η μία επίθεση έλαβε χώρα στην πόλη Μπάτμαν, στην 14η Βάση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ανάλογη επίθεση σημειώθηκε στην 23 Συνοριακή Μεραχία της Χωροφυλακής στην επαρχία Σιρνάκ.

Κατά την επίθεση ακούστηκαν στην πόλη Μπάτμαν τρεις εκρήξεις και στη συνέχεια πυροβολισμοί και ήχησαν σειρήνες συναγερμού κοντά στο αεροδρόμιο.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαιώνονται οι δύο «απόπειρες επιθέσεων» στις δύο στρατιωτικές βάσεις με «μοντέλα αεροσκαφών» χωρίς να υπάρξουν θύματα ή ζημιές.

«Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν τρία μοντέλα αεροσκαφών για να επιτεθούν σε στρατιωτική αεροπορική βάση στην επαρχία Μπατμάν, το βράδυ της Πέμπτης» ανέφερε στρατιωτική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το προηγούμενο βράδυ, στόχος παρόμοιας επίθεσης με drones έγινε και η 8η Κύρια Βάση Αεριωθουμένων στο Ντιγιαρμπακίρ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας «η απόπειρα επίθεσης έγινε στις 00:30 και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ