ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Σε καραντίνα δύο εβδομάδων οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία

Κορωνοϊός - Γερμανία: Σε καραντίνα δύο εβδομάδων οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία
AP Photo/Michael Probst

Σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων υποβάλλονται από σήμερα, Κυριακή, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία που καταφθάνουν στη Γερμανία.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κατατάσσει τη Μ. Βρετανία στις χώρες με «πολύ υψηλό κίνδυνο μόλυνσης», όπως μεταδίδει η DW.

Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται 12 χώρες με εκτεταμένη διάδοση μεταλλάξεων του κορωνοϊού, όπως για παράδειγμα η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική. Εισερχόμενοι από τη Μ. Βρετανία θα πρέπει να προσκομίζουν κατά την είσοδο τους αρνητικό τεστ και μπαίνουν για 14 ημέρες υποχρεωτικά σε καραντίνα, ενώ από το μέτρο εξαιρούνται οι Γερμανοί πολίτες και οι αλλοδαποί που διαμένουν στη Γερμανία.

Καμία αλλαγή για Ελλάδα και Κύπρο

Στον επικαιροποιημένο πίνακα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών η Γαλλία και η Κροατία δεν θεωρούνται πλέον χώρες «υψηλού κινδύνου» αλλά χώρες «κινδύνου». Καμία επιφύλαξη δεν διατυπώνεται πλέον για Φινλανδία, Ιρλανδία, Τζαμάικα, Ρουμανία, Άγιο Μαρίνο, Σλοβακία και Ισπανία.

Η δε Ελλάδα εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία χώρες «κινδύνου» και η Κύπρος στις χώρες «υψηλού κινδύνου». Εισερχόμενοι από την Ελλάδα στη Γερμανία μπορεί να αποφύγουν την καραντίνα προσκομίζοντας αρνητικό τεστ. Όσοι έρχονται από την Κύπρο μπαίνουν οπωσδήποτε σε καραντίνα για 10 ημέρες, τις οποίες μπορούν να μειώσουν με αρνητικό τεστ στις πέντε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ