ΚΟΣΜΟΣ

Τον πρόδωσε το βάρος: Κατάσχεση ποσού-μαμούθ στο Λονδίνο χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού

Τον πρόδωσε το βάρος: Κατάσχεση ποσού-μαμούθ στο Λονδίνο χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει κατασχέσει ποτέ –πέντε εκατομμύρια λίρες (περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ)- κατέσχεσε η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου όταν παρατήρησε έναν άνδρα να αγωνίζεται να μεταφέρει τσάντες που –όπως αποδείχθηκε- ήταν γεμάτες μετρητά.  

To περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιούνιο και βοήθησε να εξιχνιαστεί ένα μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας όπλων και ναρκωτικών, τρία μέλη του οποίου καταδικάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε ποινές φυλάκισης.

Οι αρχές δήλωσαν ότι στις 5 Ιουνίου, ο Ruslan Shamsutdinov εντοπίστηκε να βγαίνει από ένα σπίτι στο Φούλαμ, το νοτιοδυτικό Λονδίνο, «πασχίζοντας εμφανώς» να μεταφέρει τις βαριές τσάντες, τις οποίες έβαλε σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο κοντά στο σημείο.

Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν και βρήκαν ένα «μεγάλο ποσό μετρητών» στις τσάντες, σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας.

Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα η οποία αποκάλυψε μια σκηνή ξεπλύματος χρημάτων και μετρητά αξίας άνω των 5 εκατομμυρίων λιρών.

Επιπλέον, περίπου 39.000 ευρώ και περισσότερα από 8.000 λίρες βρέθηκαν στη διεύθυνση κατοικίας του Shamsutdinov, κάτω από το κρεβάτι.

londino_xrimata2.jpg
Τα χρήματα βρέθηκαν κάτω από το κρεβάτιCNNi

«Στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας επιχείρησης κατά του παράνομου εμπορίου όπλων και ναρκωτικών σε όλο το Λονδίνο, κατασχέθηκαν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια λίρες σε μετρητά από μια διεύθυνση στο Φούλαμ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση μετρητών από την αστυνομία του Λονδίνου και μια από τις μεγαλύτερες σε εθνικό επίπεδο» δήλωσε εκπρόσωπος της εγκληματολογικής υπηρεσίας της χώρας.

londino_xrimata1.jpg
CNNi

Τρεις άνδρες - ο Ruslan Shamsutdinov, ο Sergejs Auzins και ο Serwan Ahmadi - καταδικάστηκαν την Παρασκευή σε βρετανικό Δικαστήριο, αφού ομολόγησαν ένοχοι για εγκληματικές ενέργειες.

Ο Shamsutdinov, 36 ετών, έλαβε ποινή φυλάκισης τριών ετών και εννέα μηνών, ο Auzins, 46 ετών καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και τεσσάρων μηνών, και ο Ahmadi, 35 ετών, σε φυλάκιση δύο ετών και 150 ώρες απλήρωτης εργασίας.

London police seize $7M after spotting man struggling to carry bags stuffed with cash, by Amy Woodyatt, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ