ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Μελβούρνη: Νέα παράταση του lockdown

Κορωνοϊός - Μελβούρνη: Νέα παράταση του lockdown
AP PHOTO/Asanka Brendon Ratnayake

Για ακόμη επτά ημέρες θα παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές στόχος είναι να θέσουν υπό έλεγχο την πρόσφατη εμφάνιση εστιών μετάδοσης της Covid 19 στην κοινότητα.

«Καταμετράμε μέχρι σήμερα 60 κρούσματα, επηρεάζονται πάνω από 350 τοποθεσίες και πρόκειται για μια παραλλαγή του ιού πολύ πιο μολυσματική, η οποία μεταδίδεται ταχύτερα από ό,τι είχαμε δει ως τώρα», συνόψισε ο Τζέιμς Μερλίνο, ο μεταβατικός πολιτειακός πρωθυπουργός στη Βικτόρια.

Η Αυστραλία καταγράφει αργούς ρυθμούς στην εμβολιαστική της εκστρατεία και αύξηση της επιφυλακτικότητας των πολιτών απέναντι στα εμβόλια, λόγω της επιτυχίας της να εξαλείψει ουσιαστικά τον ιό.

Η χώρα κατέγραψε μηδενικά κρούσματα τοπικής μετάδοσης για 94 ημέρες φέτος, ενώ οι αριθμοί παραμένουν σε χαμηλά μονοψήφια επίπεδα τις περισσότερες άλλες ημέρες.

Η Αυστραλία κατάφερε να περιορίσει όλες τις προηγούμενες εξάρσεις χάρη σε μέτρα όπως η γρήγορη ιχνηλάτηση, τα lockdowns και οι αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ των πολιτειών της, κρατώντας έτσι τον απολογισμό της COVID-19 σε συγκριτικά χαμηλά επίπεδα, με περίπου 30.070 κρούσματα και 910 θανάτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ