ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπειρατεία Κύπρος: Πληροφορίες για ένοπλο στο αεροσκάφος

Αεροπειρατεία Κύπρος: Πληροφορίες για ένοπλο στο αεροσκάφος
CNN Greeece

Απελευθερώθηκαν οι περισσότεροι από τους επιβάτες του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών που τελεί από αεροπειρατεία και προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, την Τρίτη το πρωί.

 

Εδώ όλες οι εξελίξεις

Ρεπορτάζ: Αδάμος Ζαχαριάδης, Γεωργία Κουρουπάκη, Κώστας Ζοργιός

Η αποβίβαση των επιβαινόντων έγινε μαζικά, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ενώ σε μεγάλη απόσταση από το αεροσκάφος βρίσκονται μόνο πυροσβεστικά οχήματα, καθώς οι αεροπειρατές είχαν ζητήσει την απομάκρυνση της αστυνομίας για να αρχίσει η αποβίβαση.

Νωρίτερα

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας προσγειώθηκε το πρωί της Τρίτης το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών, που τελεί υπό αεροπειρατεία. Στο αεροσκάφος, βρίσκεται τουλάχιστον ένας ένοπλος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων να μεταδίδει ότι οι αεροπειρατές είναι περισσότεροι από έναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες των κυπριακών μέσων ενημέρωσης οι αεροπειρατές ζητούν να απομακρυνθούν τα περιπολικά που βρίσκονται κοντά στο αεροπλάνο προκειμένου να κατέβουν γυναίκες και παιδιά που βρίσκονται μεταξύ των επιβαινόντων.

Οχήματα της πυροσβεστικής βρίσκονται γύρω από το αεροσκάφος, αλλά σε μεγάλη απόσταση από αυτό, για λόγους ασφαλείας, ενώ στο αεροσκάφος προσαρτήθηκε και η σκάλα για τους επιβάτες.

Άμεσα συστάθηκε επίσης μονάδα διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο Εξωτερικών στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Άμυνας και Μεταφορών της Κύπρου, πάντως μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αεροπειρατές δεν έχουν υποβάλει κανένα άλλο αίτημα. Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας βρίσκονται ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Πρόκειται για την πτήση Α320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί. Το αεροσκάφος, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο κι ενώ πετούσε στην περιοχή ελέγχου πτήσεων της Κύπρου, οι αεροπειρατές υπέβαλαν αίτημα για άδεια προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, η οποία και τους δόθηκε.

Το αεροσκάφος, στο οποίο βρίσκονται 81 επιβαίνοντες σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, προσγειώθηκε στις 8:50 στη Λάρνακα.

Το αεροδρόμιο της Λάρνακας έχει κλείσει και οι πτήσεις προωθούνται σε άλλα αεροδρόμια. Ταυτόχρονα στο αεροδρόμιο έχουν φτάσει και ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.

Πληροφορίες που έκαναν λόγο και για Κύπριους πολίτες μεταξύ των επιβαινόντων, δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ