ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η ραγδαία εξάπλωση στην Ινδία με πάνω από 100.000 κρούσματα

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η ραγδαία εξάπλωση στην Ινδία με πάνω από 100.000 κρούσματα
AP Photo/Mahesh Kumar A.

Συνεχίζεται η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ινδία καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 2.427 ασθενείς, ενώ επιβεβαιώθηκαν ακόμη 100.636 κρούσματα.

Ο απολογισμός της πανδημίας στην ασιατική χώρα των 1,3 δισεκ. κατοίκων ανέρχεται ως εδώ σε 349.186 νεκρούς επί συνόλου 28,9 εκατομμυρίων κρουσμάτων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, που όμως ειδικοί θεωρούν υποτιμημένα.

Πρόκειται για τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων σε παγκόσμια κλίμακα.

Την ίδια ώρα, η πρωτεύουσα της Ινδίας προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια κορύφωση του κύματος της πανδημίας με 37.000 κρούσματα την ημέρα.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης στο Νέο Δελχί, Αρίντ Κεζριουάλ, θα υπάρξει και μερική χαλάρωση του lockdown.

Το Νέο Δελχί προετοιμάζεται επίσης να έχει δυνατότητες αποθήκευσης 420 τόνων οξυγόνου και θα ιδρύσει εργαστήρια προσδιορισμού αλληλουχίας γονιδιώματος για να μελετούν τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, πρόσθεσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε διαδικτυακά.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, χρησιμοποιούνται ακόμη και μη εγκεκριμένα εμβόλια, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει η Ινδία το καταστροφικό δεύτερο κύμα.

Το ανώνυμο εμβόλιο της ινδικής εταιρείας Biological E βρίσκεται στην Φάση 3 των δοκιμών και είχε δείξει «πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα» κατά τις δύο πρώτες φάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η παραγγελία αξίας 206.000.000 δολαρίων είναι η πρώτη που υπογράφει η Ινδία για ένα εμβόλιο που δεν έχει λάβει έγκριση έκτακτης ανάγκης.

Η χώρα αγωνίζεται να επιταχύνει την καθυστερημένη προσπάθεια εμβολίων και μέχρι στιγμής έχει χορηγήσει πάνω από 220 εκατομμύρια δόσεις, σε σύνολο 1,3 δισεκ. πολιτών.

Ως αποτέλεσμα, λιγότερο από το 10% της χώρας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, κυρίως λόγω σοβαρής έλλειψης δόσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ