Μπλίνκεν: Προς όφελος των ΗΠΑ η επικύρωση του Δικαίου της Θάλασσας
Προς όφελος των ΗΠΑ θα λειτουργήσει σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν η επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια ακρόασης στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας τάχθηκε υπέρ της επικύρωσης του Δικαίου της Θάλασσας υπό το πρίσμα των προσπαθειών που καταβάλλει η Ουάσινγκτον μαζί με άλλες χώρες για την αντιμετώπιση της επιθετικής πολιτικής της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα.
Στο σημείο αυτό, ο κ. Μπλίνκεν διευκρίνισε ότι εκφράζει προσωπική άποψη, καθώς δεν είχε την ευκαιρία να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα με τον πρόεδρο Μπάιντεν.
Υπενθύμισε πάντως ότι ο Τζο Μπάιντεν είχε ταχθεί υπέρ της επικύρωσης της σύμβασης κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας θητείας του στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.
Από την πλευρά του, ο νυν πρόεδρος της Επιτροπής Ρόμπερτ Μενέντεζ έκανε λόγο για ιδεοληψίες που εμποδίζουν τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους συμβάσεις.
Όπως υποστήριξε, οι συγκεκριμένες αγκυλώσεις στοιχίζουν χρόνο και χρήμα στις ΗΠΑ. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για οικονομικούς να κυρωθεί η σύμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ξεκίνησε η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Πάσχα - Τι πρέπει να γνωρίσετε
06:00
Νέος κατώτατος μισθός: Ποιοι είναι οι κερδισμένοι - Αναλυτικά παραδείγματα
05:00
ΔΕΔΔΗΕ: Σε ισχύ το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
04:00
ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα προκήρυξης για 450 θέσεις σε μουσεία
03:00