Μπλίνκεν: Προς όφελος των ΗΠΑ η επικύρωση του Δικαίου της Θάλασσας
Προς όφελος των ΗΠΑ θα λειτουργήσει σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν η επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια ακρόασης στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας τάχθηκε υπέρ της επικύρωσης του Δικαίου της Θάλασσας υπό το πρίσμα των προσπαθειών που καταβάλλει η Ουάσινγκτον μαζί με άλλες χώρες για την αντιμετώπιση της επιθετικής πολιτικής της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα.
Στο σημείο αυτό, ο κ. Μπλίνκεν διευκρίνισε ότι εκφράζει προσωπική άποψη, καθώς δεν είχε την ευκαιρία να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα με τον πρόεδρο Μπάιντεν.
Υπενθύμισε πάντως ότι ο Τζο Μπάιντεν είχε ταχθεί υπέρ της επικύρωσης της σύμβασης κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας θητείας του στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.
Από την πλευρά του, ο νυν πρόεδρος της Επιτροπής Ρόμπερτ Μενέντεζ έκανε λόγο για ιδεοληψίες που εμποδίζουν τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους συμβάσεις.
Όπως υποστήριξε, οι συγκεκριμένες αγκυλώσεις στοιχίζουν χρόνο και χρήμα στις ΗΠΑ. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για οικονομικούς να κυρωθεί η σύμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μεσολόγγι: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ηρωϊκή Έξοδο (pics&vid)
13:23
Πάνω από 400 ευρώ ο λογαριασμός για το πασχαλινό τραπέζι - Πόσα θα δώσετε για το αρνί φέτος
13:15
«ΥΠΕΣΤΗ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ»: Τι ξέρουμε και τι όχι για την 36ωρη επιχείρηση διάσωσης του Αμερικανού πιλότου στο Ιράν - Η CIA και η εκστρατεία παραπλάνησης
13:00
Κόρινθος: Ελεύθεροι εργολάβος και μηχανικός - Εξιτήριο για τον 10χρονο γιο της 43χρονης που καταπλακώθηκε από τμήμα μπαλκονιού
12:51